27. kesäkuuta 2016

Uusien perunoiden kaveriksi


Tulipa tässä mieleeni uusien perunoiden aikaan jakaa teille 
tämä nopea, hyvä ja sopivan suolainen  'kyytipoika', 
joka valmistuu kätevästi niin kotona, mökillä, asuntovaunussa kuin retkelläkin. 

Saimme tätä mieheni kanssa ensimmäisen kerran vuosia, vuosikymmeniä sitten retkiolosuhteissa ja tämä on jäänyt meidän kesäruokamenuun. 😊
Ja tämä maistuu yllättävästi niin pienille kuin isoillekin.

Ohje lyhykäisyydessään:
Purkkilihasta, kotoisasti 'nötkötistä' leikataan kuutioita,
 jotka käristetään paistinpannulla.
Päälle lorautetaan vettä  ja kiehautetaan;
 kätevä kastike oli valmis. 


Ison pojan annos. <3
Tuolla eväällä kyllä jaksaa eikä tule hiuka! 

-Kaisu-



9 kommenttia:

  1. Uudet sipulit ja uudet perunat - NAM! Varmasti maistuva lisäke varsinkin meidän perheen miehille tuommonen nötköttikastike.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jotakin suolasta ne uudet potut vaativat.Voinokareen lisäks..Miehille tätä voi testata...😀

      Poista
  2. Tällaisia nopeita ja helppoja joskus kiireessä kaipaa.. Kiitos vinkkauksesta! :)

    VastaaPoista
  3. Ei uusien perunoiden ja sipulin voittanutta! Siihen vielä voinokare päälle niin kyllä vain passaa :)

    Minulle tuo nötkötti oli ihan uusi tuttavuus, johon tutustuin seurusteluaikoinamme mieheni kotipuolessa. Vähän samantyyppistä kastiketta siitä oli tehty, mutta jostain syystä maku ei minua suuremmin ihastuttanut. Nyttemmin olen kuitenkin oppinut sitäkin syömään :) Uusien pottujen kaverina olisikin varmasti ihan hyvää! Kiitos vinkistä :)

    Rentouttavaa ja ihanaa lomaa sinulle <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näitä 'nötköttejä' on monenlaisia. Olen käyttänyt naudanlihaa tai nauta-sikaa...Ja tuo käristäminen on ilmeisesti se juttu tässä. 😊 Olen kyllä keitonkin tästä tehnyt ja maistuu, kun on nälkä.👍

      Näkemisiin! ☺

      Poista
    2. Joo, se oli muistaakseni poronlihaa, jota silloin söin. Käristetty sekin oli, mutta jotenkin se ei silti ollut sellaista makuhermoja kutkuttavaa. Sittemmin olen syönyt sika-nautaa myös. Ehkä se vaan on sellainen herkku, jonka hyvyyden päälle minä itäsuomalaisena en ymmärrä :D on niitä muitakin pohjoisen herkkuja, joita olen maistanut ensimmäisen kerran vasta viimeisen yhdentoista vuoden sisällä. Jotkin ovat jääneet makuhermoja kutkuttamaan siinä määrin, että ne ovat päätyneet meidänkin perheen ruokalistalle, mutta myös niitä, jotka eivät :) Mielenkiintoista on ollut kyllä tutustua aivan erilaiseen ruokakulttuuriin kuin mihin itse on lapsuudessaan/nuoruudessaan tottunut!

      Näkemisiin, reissun päällä jo ollaan :)

      Poista
  4. Kiitos vihjeestä. Tuopa hyvä keino saada nötkötti purkit käyttöön.

    VastaaPoista