31. heinäkuuta 2016

Vanhat merkatut liinat tauluiksi

Joskus asiat soljuvat kuin itsestään eteenpäin,
pala palalta toisiinsa kiinnittyen.


Niin onnekkaasti kävi nytkin.
Kaikki lähti liikkeelle vanhasta ompelukoneesta, jonka varasin tehdäkseni siitä betonikantisen puutarhapöydän. Singerin nähtyäni totesin, että en raski sitä purkaa ja toisaalta minulla ei ole nyt aikaakaan suurempiin valuhommiin.


Mieheni ollessa töissä raahasin maton avulla eteisessä olleen lipaston tupaan ja tein uudelle vanhalle polkuompelukoneelle paikan eteisen nurkkaan.
Liinavaatteita järjestäessäni olin nähnyt taas kerran jemmaamani vanhat hiutuneet merkatut liinat ynnä muut ihanat käsinommellut aarteet. Olin säästänyt ne tehdäkseni niistä seinätaulut ja sitä myöten saadakseni niiden muiston talteen. Kävin eilen kierrätyskeskuksessa ja löysin ilokseni sieltä kehyksiä 50 senttiä kappale. Ajattelin ensin maalata ne, mutta mökillä totesin tunnelman olevan aidomman elämää nähneessä kehyksessä ja kehyksien kirjo antaa oman värinsä.


Siinä ne nyt ovat.💕


Rakkaimpina omista kapioistani peräisin olevat sydämet K ❤A sekä sukupolvien sydänten ketjuksi ristimäni taulu, jonka tein rakkaan edesmenneen anoppini tekemästä liinasta.'Sanomat'  ja  kolmen kukan taulu on mökin peruja. Kolme kukkaa ovat 'tarjottimien roikottimesta'. Kokosin tämän taulun kahdesta pätkästä, jotka olivat  tosi hauraita.
Kaksi kukkaliinaa ovatkin sitten kirppislöytöjä. ☺Olen niin mielissäni, että sain toteutettua tämän Singerin innoittamana.
Nurkkaus jää tämän viikon muistoksi.
Näkyväksi tästä lomapätkästä, jonka olen viettänyt täällä mökillä lähes tulkoon itsekseni.
Arvostukseksi käsityölle, kädentaidoille,
menneiden naisten työlle.


🌸🌸🌸

Sunnuntain iloa.
Nyt on taas aika taas huilata!

-Kaisu-

12 kommenttia:

 1. Kauniita ajatuksia, ihana idea kehystää tärkeitä asioita seinälle. Kehys ryhmä sopii hyvin singerin ystäväksi. :) atson avulla huonekalujen liikuttelu kuulostaa kyllä tutulta. :) Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katja! ☺
   Juurikin Singer sanoitti tämän nurkkauksen tunnelman. Paljon olen matolla kuljetettanut mööbeleitä, mutta lipasto taisi löytää pysyvämmän paikan tuosta. 😉

   Poista
 2. Kylläpä vanha Singeri antoikin hyvän inspiraation. Kaunis lopputulos! Voisi olla vaikka meidän olohuoneen seinustalla. Meillä on aikalailla samanlainen Singeri. Se on viereisen koulun jäämistöstä ostettu kympillä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Singerit taitavat olla tykättyjä! 😀 Minä sain tämän kun kauniisti hoksasin kysäistä! ☺
   Kiva kun inspis näytti sinustakin kauniilta! 👍

   Poista
 3. Aivan ihanat taulut muistoineen. Ja tuo signer tuo lapsuuden mieleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Suvi! 💛
   Muistoista meitä ei voi kartoittaa. Sanoinkin miehelleni, että ei äitinsä arvannut liinansa päätyvän rakkaiden muistojen välikappaleeksi.
   Koen, että nämä luovat kiinnekohtia menneisyyteen ja omaan historiaamme.

   Poista
 4. Sulla on kyllä kivoja ideoita! Teillä on paljon kaikenlaista kaunista ja muistorikasta katseltavaa kotona ja mökillä. ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Heli! 💚
   Minä niin nautin tällaisesta kierrättämisestä
   ja niiden hyödyntämisestä omaksi ja kodin iloksi. Äiti ja isä tekivät sitä aikanaan yhdessä ja äiti vieläkin ahkeroi käsillään. Sitä on suvussa. Ja nyt kun on aikaa, ideoita kerkeää toteuttaa! 😀

   Poista
 5. Aivan ihanan nurkkauksen olet loihtinut😊 Vanha ompelukone on niin kaunis ja niin hieno idea koota arvokkaat liinat tauluiksi 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä onkin parhaimpia oivalluksia pitkästä aikaa! 😉
   Ja onhan se mukava kun sinäkin olet täällä! 😚

   Poista
 6. Onpa ihana idea! Ja niin kauniin kokonaisuuden olet mökille loihtinut <3 Tuollainen vanha Singer on ollut etsinnässä jo kauan. Sinulla on käynyt hyvä tuuri, kun sellaisen sait!

  VastaaPoista
 7. Ihania tauluja ja ihana tuo vanha singeri! :)

  VastaaPoista