13. syyskuuta 2022

Porkkanaraastetta pakkaseen

Syyskuu, syyspuuhat.
Sadonkorjuu.

Iloa siemenien itämisestä ja  kasvusta,
 kotipihan pienistä viljelyksistä:
puhdaskylkisitä, puikulaisista perunoista,
salaateista ja porkkanoista.






Porkkanat kasvoivat lavakauluksessa mukavan kokoisiksi
 ja parasta, että ne maistuivat herkullisille.

Teimme porkkanasadostani eilen salaattileikkurilla 
isomman satsin raastetta, jonka pakastin.

Muistin joskus kuulleeni
porkkanaraasteen pakastamisen olevan toimiva juttu:
sulatuksen jälkeenkin maistuvaista ja arvatenkin kosteaa ruoan jatketta.
Oletko sinä kokeillut pakastaa tai saanut syödä pakastettua raastetta?

Pakastamissa minua houkutti eniten ajatus siitä, 
että kun kerralla tekee isomman satsin ja on raastetta helposti otettavissa.
Välillä meillä nimittäin on käynyt niin,
 että kahden kolmen hengen tarpeeseen ei tule otettua raastinta esille
ja raasteet jää siksi tekemättä.

Tokihan porkkanoita voi popsia ja pureskella muutenkin,
mutta onhan raaste raastetta,
herkullista ja mehevää.






Syksyn ihania touhuja.
Kesän purkittamista.
Puolukat ovat vielä mättäissään,
mutta osaltani jäävätkin sinne.
Pakkasessa näkyi onneksi olevan vielä kovasti menneen syksyn survoksia.

🧡

Syksyn kauniita hetkiä Sinulle
sadonkorjuun ja luonnon äärellä! 
On väriterapian aika!






 

S

6 kommenttia:

  1. Kyllä meillä kotonakin raastettiin porkkanaa pakasteeseen. Siitä tosiaan tulee sulaessaan sellaista kosteaa. Minusta parempaa ilman pakastamista. Pakastettua raastetta mielellään käytän porkkanasämpylöihin ja joskus lihakeittoonkin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin ajattelin, että tuosta tulee hyvää höystettä keittoruokien liemeen. Tänään söimme tätä ja ihan hyvä elämys oli. Toimii ja on sellainen hyvä hätävara!

      Poista
  2. Itse kasvatetut porkkanat ovat todella hyvän makuisia. Sinulla hyvä raastinkone. Omista porkkanoista tehty raaste parasta,onhan siinä myös lämpimiä ajatuksia mukana
    -Irmama

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan niissä itsekasvatetuissa jotenkin se erityinen ihana maku. Ehkä se tulee siitä, kun on itse kylvänyt ne ja odottanut saavansa satoa.

      Tämä raastin on kyllä hyvä. Kätevä koota ja pesaistakin. On käytetty paljon erilaisten salaattien teossa. Tykkään!

      Poista
  3. Valtavan kätevä, kun pakastimessa on valmista raastetta. Kun alkaa leipomaan vaikka porkkanapiirakkaa, niin säästyy monta työvaihetta, kun on valmis raaste. Ja säästyypä siinä monen kipon ja kupin tiskaamiseltakin siinä vaiheessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on oikeasti hyvä oikotie; monessa jutussa jo ennaltatehty välivaihe. Kiitos kun kommentoit! <3

      Poista