17. joulukuuta 2020

17.12. Joulun kahvipöytään Puoloffee ja perinteiset leivonnaiset

Joulu joutuu.
Tänään joulukalenteristani löytyy meidän perheen mieluisia kahvihetken herkkuja.




Viime jouluna tytär teki ensimmäisen Puoloffee -piiraan ja väki tykästyi siihen.
Tämä jouluinen herkku pääsi hääjuhlan tarjottaviinkin.
Teimme pohjan ohjeesta poiketen Semperin gluteenittomista pikkuleivistä
ja valmistimme sen jo juhlaa edeltävänä iltana. 

Morsian keitti kondensoidun maidon laktoosittomasta kermasta, 
koska valmis kondensiomaito ei ole laktoositonta.
Ja se täyte olikin kyllä herkullista kinuskia. 




Nämä hääjuhlan kuvat ovat kovin hämyisiä, 
kun kynttilöiden valo haastoi kuvaamista.
Mutta siinäpä se jouluinen herkku näkyy! 








Jouluuni kuuluvat perinteisesti

Ja pikapikaa saatetaan tehdä Semperin gluteenittomista pikkuleivistä

Tai siiten tehdään kahvipöytään täytekakku, johon pohja on valmiina pakkasessa.
Annin uunissa -blogista olen löytänyt tosi hyvän moussetäytteen ohjeen.
Sillä teimme luonnonvadelmista täytteen hääkakkuunkin
ja maku on  kyllä mieleinen;
pehmeä ja sopivan raikas.




Näillä mennään pitkälle. <3
Joulun yli ja ehkä uuteen vuoteenkin! ;)

Leivon jouluksikin kaikki -pullaa lukuunottamatta- gluteenittomana
Semperin karkeista jauhoista, jotta ne sopii kaikille.

Kirjoittelin pikkuleipäpostauksessani,
 että leivonnaisten syönti on vähentynut meilläkin niin arjessa kuin juhlassakin.
Joulutortutkin tuntuneet kärsineen inflaation.
Voihin leivottu pulla on varma valinta;
se tekee kauppansa aina.

Millä sinä herkutat omiasi?
Onko joulupöydässäsi perinteisiä leivonnaisia vai uusia tulokkaita?




4 kommenttia:

  1. Varmasti herkkua! Puolukka on niin hyvä tällaisissa makeissa leivonnaisissa. Leivoin muuten tänään niitä sun eilisiä pikkuleipiä. Nams, olivatpa herkullisia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Puolukka on kyllä niin jouluinen marja. Aikuiseen makuun varsinkin.

      Olipa kiva kuulla, jos tykkäsit niistä pikkuleivistä. Vanha resepti! <3

      Poista
  2. Kiva kun muistutit toscakakusta. Unohtunut koko kakku vaikka onkin helppo ja hyvänmakuinen. Ja helppo tehdä gluteenittomaksi. Olen nähnyt myös version jossa kakku tuunataan appelsiinimehulla/kuorella. Teen tämän yhdeksi joulunajan kakuksi. t. Ella

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ella <3
      Olipa kiva saada postia sinulta.
      Toscakakku on kyllä niin herkullista. Se on minun lapsuuteni herkkumuisto.
      Appelsiini sopii hyvin toscaan.
      Kiva, kun sait inspiksen tästä postauksesta. Se lämmittää aina mieltä. <3

      Poista