19. toukokuuta 2016

Rudolf Koivun lukukirja ja Tex Willereitä

Tänään oli kirppistelypäivä.
Kiertelin ja kaartelin monella kirpputorilla ja kierrätyskeskuksessakin kävin.
Yritin olla kriittisenä ostosteni suhteen!
Ja aikalailla onnistuinkin siinä. ;)


Kirppisreissusta tulikin lukemisien ostopäivä. :) Ostin kolmella eurolla Rudolf Koivun lukukirjan. Siinä on tuttuja tarinoita äitini aapisesta, joka taidettiin lukea loppuun minun lapsuudessa. Muistan nuo kertomukset ilmielävästi äidin lukemana. Ja nuo kuvat ovat piirtyneet vahvasti mieleeni. Niissä on jotain niin kaunista, niin herkkää. Niissä on niin paljon luontoa ja lapsen maailmaa; ihania pieniä yksityiskohtia, jotka pysähdyttävät tutkimaan kuvaa.

Erityisesti muistan runon "Lapsi on pipi". Sillä äiti lohdutti meitä pikkupotilaita ja se tulee usein itsekin sanottua lapsille ja lapsenmielisille. <3


Kettu Repolaisen ja kalaukon tarina on myös mukava tarina ukon hyväsydämisyydestä ja ketun oveluudesta. Taidanpa lukaista tämän kirjan vielä meidän pienimmille pojille, vaikka he ovatkin jo siirtyneet omiin iltalukemisiinsa. Nämä on niin kivoja perinnejuttuja, että näitä pitää kyllä vaalia.  Ja jos äidilläni ei ole tätä kirjaa tai vastaavaa, missä näitä tarinoita on, annan kirjan äidille muistoksi. 

Monta kertaa kirppislöydöt ovat kodin esineitä tai tulevat omaan tai lasten käyttöön. Tänään satsasin isään ja poikiin ostamalla pari vuosikertaa vanhempia Tex Willereitä.  :)  
Meidän vanhat Texit kun aikanaan tuhoutuivat mökin vesivahingossa. 
Tämän päivän nipuista toinen oli  mielenkiintoinen yllätys, sillä ne olivat  tulleet aikanaan edesmenneen Texin kääntäjän Renne Nikupaavolan nimellä ja osoitteella.  

Tämä kolmas ostos ei kyllä ole luettavaa, mutta toki kynttilän valossa voi lukea. :) Pieni kiusaus, jota eilen jo katselin kirppispöydässä. Kannatti nukkua yön yli; oli nimittäin halpunut euron yön aikaan. Tuo mansetti on irrotettavissa, joten tavallaan kaksi kynttilänjalkaa yhden hinnalla! ;)
Ruusun onneksi löytyi tuo kukkaruukku ja näin pääsi synttäriruusu isompaan astiaan.
 Toivon mukaan jaksaa kukkia pitkään.


Mukavaa loppuviikkoa.
Meillä sataa, sataa,,,

-Kaisu-3 kommenttia:

  1. Vanhat kirjat ovat niin ihania! Niitä ei voi vastustaa! Ihanaa viikonloppua kaupunkiin! Sade on tarpeeseen! Tuoksut on niin kohillaan, kun koivu ja vihreys tuoksuu!

    VastaaPoista
  2. Voi, tuota "pipi-runoa" minunkin Äitini aina meille luki, kun kuumeessa tai mahataudissa olohuoneen sohvalla pötköttelimme. Mukavia löytöjä olet tehnyt! Ja hoksaan, että meillä on samanlainen maku: mulle Rudolfia ja Miehelle Texiä. :)

    VastaaPoista
  3. Kivoja löytöjä. :) kirppiskierroksille pitäisi päästä useammin! Mun tulee käytyä lähinnä vain silloin kun jotain tiettyä hakee, eikä sitä etsimääni tietenkään usenkaan juuri silloin löydy..

    VastaaPoista