Viikonloppuna teki mieli leipoa pitkästä aikaa jotakin kahvileipää,
kun oli vieraitakin tulossa.
Päädyin hyödyntämään pakasteesta löytyneen taikinapaketin sekä
hedelmälautasella olleet omenat.
Tuli tehtyä siis ensimmäiset voitaikinaiset tortut tälle vuodelle!
Leivoin joskus somen sivuilla näkemiäni omenaisia rinkuloita
muistijäljen perusteella ja ohje on tässä nyt minunnäköisenä.
1. Ota siemenkota omenaporalla pois.
Leikkaa omenasta vajaan sentin paksuisia viipaleita.
Isonna reikää terävällä veitsellä ja
kanelisokeroi omenaviipaleet molemmin puolin.
2. Kauli voitaikinalevy hieman pitemmäksi
ja leikkaa se neljään pystysuoraan suikaleeseen.
3. Vedä taikinasuikale omenaviipaleen reiän läpi puoliväliin
ja kieputa päät molempiin suuntiin renkaan ympärille.
Tässäkin tekemällä oppii ja hoksaa, miten kieputus parhaiten sujuu!
4.Paista leivonnaiset 225 asteessa 12-15 minuuttia kauniin ruskeaksi.
Kannattaa kurkata myös, että pohja on paistunut riittävästi.
5. Jäähdytä, ripottele tomusokeria pinnalle ja nauti!
Pyhäinpäivän kolmenlaiset leivonnaiset samasta taikinasta.
Omenaiset rinkulat olivat kiva, hedelmäinen vaihtoehto ja lisä
perinteisille joulutortuille sekä noille omena-kanelisilmäisille kukkatortuille.
Miniä sanoitti, että maku oli kuin omenaviinerissä.
Taidanpa leipoa isänpäiväksi näitä herkkuja gluteenittomasta valmistaikinasta.
~~~~~
Minkälaisia herkkuja sinä olet tehnyt voitaikinasta kahvipöytään?
Kiitos kokeiluun menee täällä...
VastaaPoistaNiin herkullisen näköisiä maiskis!
Mukavaa viikkoa sinulle!
Nämä on aina ihania viestejä, lukea ja kuulla, että joku innostuu!
PoistaKiitos sinulle ja makoisia herkkuhetkiä, sitten kun sen aika on!
Kuulostaa ja näyttää hyvälle tuo omenarinkula. Minä tein syksymmällä omenasta ja voitaikinasta sellaisia muffinsseja. Painoin voitaikinaneliön muffinssivuokan pohjalle, sen päälle laitoin paistonkestävää vaniljakreemiä ja päälle omenaviipaleen, jonka päälle vielä sellaista muruseosta. Olivat herkullisia!
VastaaPoistaIhan minun pitää vielä semmonen tarkistaa, että onko teidän murteessa omenakara sama kuin omenapora. Meillä omenan kara on se, mikä poralla otetaan omenasta pois. Eli meillä omenan kara on sama kuin omenan siemenkota.
Herkulliselle kuulostaa nuo sinun omenaleivonnaiset. Tuosta voitaikinasta on kyllä moneksi, niin makeisiin kuin suolaisiin.
PoistaSinä olet ihanan tarkka lukija!
Kyllähän se kara on kara eli siemenkota. Ja pora on pora. Omenakaira voisi olla hyvä sana tuohon hommaan.
Teen korjauksen pikimmiten ja kiitos sinulle.
Pilkunviilaaja :D Omenakaira onkin aivan mainio käsite.
PoistaSe on hyvä olla tarkkaavainen lukija! <3
PoistaNäyttää herkulliselta. Minä ostin myös torttutaikina levyjä kaupasta viime viikolla
VastaaPoistaja tein wienereitä niistä ja laitoin omenahilloa sisään,niistä tuli hyviä.
Namskis! <3
PoistaMinulla juuri gluteeniton taikina sulamassa ja alan tekemään kohta suolaisia poronliharouheesta, tuorejuustosta ja paprikasta. Valmistaikinasta on kyllä moneksi!