2. maaliskuuta 2020

ViherkasviniLisääntyneen valon myötä viherkasvit näyttävät piristyvän 
ja kasvukausi alkaa näkyä olohuoneen nurkassakin.

Kliivia puhkesi taas kukkaan.
Sen kukinto on upea ja oranssi käy hyvin kevättalven voimaväriksi.
Kliivian lehdet itsessään ovat kauniit, syvän vihreät ja sinänsä jo hyvä sisustuselementti. 
Tykkään tästä! 🧡
Löysin Ikeasta Palmuvehkalle uuden isomman kukkaruukun.
Ruukun, jossa oli reikä pohjassa!
Useammin nykyään on tarjolla vaan mitä kauneimpia suojaruukkuja,
mutta minä tykkäsin laittaa kukan pelkästään kauniiseen ruukkuun.

Palmuvehka on ollut kiitollinen viherkasvi.
Se ei ole moittinut pientä ruukkuaan eikä pitkiä kasteluvälejä.
Luulen, että se on oikestaan tykännyt kasvurauhasta.


Ostin vastikään uuden Anopinkielen ,
sillä olen antanut omani nuorten kotiin vihreudeksi.
Entiset olivat pitkänhuiskeita, kapealehtisiä 
toisin kuin tämä uusi tulokas. 
Anopinkieli  on myös huoleton viherkasvi ja sopii siksi minun kukkarepertuaariin.

Muita huolettomia luottoviherkasvejani  ovat kaktus, rahapuu ja viirivehka, 
jotka nyt ei päässeet kuviin.

Tosin tuo vuodentakaisen rahapuun  saldo on ’plusmiinusnolla’,
sillä se sai osumaa pienten leikeissä.
Mutta sitkeä on!

🍃🍃🍃🍃🍃

Maaliskuu on tullut.
Ens kuun jälkeen ollaan jo toukokuussa,
tapaa mieheni sanoa.

Kevät keikkuen tulevi.
Talvilomaamme ryydittää lumi ja loska, 
pakkasen ja lauhan sään vuoropuhelu.

Mutta loma on lomaa!
Aina löytyy asioita, johtaja antavat voimaa päiviin ja vievät sopivan etäälle tavallisesta arjesta!

🍃🌸🍃

Mistä viherkasveista sinä tykkäät?
Vinkkaapa minulle, kun jonkun uuden voisin vielä hankkia kotiimme.

Tämän päivän iloa Sinulle!
20 kommenttia:

 1. Kliviassa on kyllä niin kauniit kukat! Minä olen maailman huonoin kukkien kastelija ja siksi ne ei meillä kovin hyvin menesty:) Mukavaa alkanutta viikkoa ja maaliskuuta♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun on ollut vaikeinta oppia, että monia kukkia ei tarvitse aina kastella. Että niiden voi antaa vaan olla ja kasvaa sekä kukoistaa. Siksipä minulle on valikoitunutkin näitä helppohoitoisia, kuivuudestakin tykkääviä.Ja kestää ne ehkä pitempään kuin leikkokukat! ;)

   Poista
 2. Palmuvehka ja peikonlehti on mun suosikkeja mutta oon tosi huono hoitamaan kasveja.
  Nyt meillä on vaatimaton peikonlehti, isommasta haaveilen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Peikonlehdestä minäkin olen haaveillut. Meillä on sama kukkamaku! <3

   Poista
 3. Meillä on saniaiselle oiva paikka. Se viihtyy paikassa, jossa valoa tulee kahdesta suunnasta. Ämpärin kokoinen ruukku on nyt, enkä suurempaan vaihda. Sitten luovun, kun kukkapylväs ei enää jaksa kantaa.
  Erilaisisa juoruista ja mehikasveista tykkään. Hankintalistalla on kilpipiilea, johon olen ihastunut. Onpa vielä helppohoitoinenkin. Sant pauliat on kivoja väriläiskiä ja niitäkin on monenlaisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. HMm, saniaisen olenkin aivan unohtanut. Joskus kauan sitten minulla oli se.
   Saint pauliat ovat kyllä ihania pieniä kukkia. Nyt minulla on vaaleanpunainen Santtu pöydällä. Äiti saa hoidettua ja kukitettua niitä vuodesta toiseen. Siihen en pysty!
   Kilpipiileassa on kaunis lehti; sekin voisi olla minun juttuni!
   Kiitos Sinulle! <3

   Poista
 4. Komea kliivia!
  Täällä ne kukkivat kilpaa rahapuiden kanssa juuri nyt puistoissa ja kauppakeskuksissa!
  Aurinkoista maaliskuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Susanna,
   sitä minä ihastelin vuosi sitten Espanjassa. Sitä, miten ne meidän viherkasvit kukoistavat siellä luonnossa niin komeina ja kookkaina. Fiikustakin ihmetellen katselin. Sekin oli kuin puu!

   Poista
 5. Miten kaunis kliivia. Nykyisin minulla on muutama viherkasvi ja tykkään niistä. Osaan vaihdoin jopa mullat.Muutaman lomapäivän olen saanut viettää,vielä huominen.Anopinkieli on kyllä nätti. Hyvää lomaa sulle! T. Pirta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pirta,
   kiva kuulla, että sinäkin olet tullut viherpeukaloksi! <3 Mullanvaihto on sellaista kesäkauteen valmistautumiseta. Saa jo vähän mullantuoksusta nauttia ja sormet mehevään maahan upottaa.
   Maaliskuun iloa Sinulle ja kaikkea hyvää päiviisi! <3

   Poista
  2. Kiitos. Hyvät viikot menossa,pesän rakennusta;) T. Pirta

   Poista
  3. Niin minä ajattelinkin, että pesää rakentelet siellä ja viikot täyttyvät! <3

   Poista
 6. OI, kliiviasi kukkii jo, upea. Se kukka tulee niin salaa ja yht'äkkiä ettei sitä aina edes pysty huomaamaan. Omani ei vielä kuki mutta uutta lehteä pukkaa. Kukat antaa jotenkin virtaa tähän kevään korville ja aina tekee mieli jotain uutta.
  Omat suosikkini ovat juuri tämä samainen kliivia sekä neljä orkideaa jotka olen saanut kukkimaan ja lisääntymäänkin muutaman kerran. Orkidea on siitä juuri minun kukkani kun unohdan sen kastelun mutta tuo mokomakin vain tykkää siitä ja palkitsee minut kikillaan. Kaksi pientä uutta alkua olen saanut vanhimmasta orkideastani. Kukkavanan päähän vain alkoi kasvamaan pieni taimi ja siirsin sen omaan ruukkuun kun juuret olivat hieman kasvaneet. Ihanaa maaliskuun alkua sinulle. Halauksin Kaisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaisa <3,
   Kliivian kukka on kyllä ollut nyt kahtena keväänä minulle iloinen yllätys! Niin salaa se kukkavana sieltä lehtien välistä on kasvanyt, että kukinta on tullut molempina kertoina todella yllätyksenä. <3

   Orkidea on kaunis, mutta minulla ei riitä sinni katsella sitä kukinnan jälkeen. Ehkä pitäisi siedättyä siihen "rangin" katseluun ja sitä kautta päästä nauttimaan uudesta kukinnasta.

   Kiitos Sinulle ja kevään iloa! <3

   Poista
 7. Kaunis kliivia! Tuosta olen haaveillut. Nyt kuitenkin minulla on niin paljon kasveja, että eipä enempää mahdu 😊
  On viirivehkoja, muorinkukkaa, kultaköynnös, rahapuita, juoruja, peikonlehti, rönsyliljoja, tuoksupelargonia jne. Suosikkini on kiinanruusu, joka kukkii todella upein kerrotuin kukin. Myös pelargonit talvetan ikkunalla, kohta ne pitää leikata ja pistokkaat juurruttaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maria, nuo juorut on ollut minulla ihan unohduksissa. Jotain rönsyilevää olohuone kaipaisikin, kun 2 x kultaköynnös ei ole ottanut köynnöstyäkseen. ;)

   Lapsuudenkodissani oli aikanaan Kiinanaruusu, jossa oli tummanpunaiset, kerrotut kukat. Parhaimmillaan toistakymmentä kukkaa muistan sen kantaneen oksat riippuneena. Ihana muisto! Ja se, että kerran tuli naapuri, joka halusi ostaa sen upeuden ja isä möi sen hänelle, kun kukka vei niin paljon tilaa. Tämmöinen kukkamuisto! <3

   Poista
 8. Kukkiipa kauniisti kliiviasi. :) Minä en ole yhtään viherkasvi-ihminen. Minulla on kolme pakonsanelemaa viherkasvia, jotka olen saanut lahjaksi. Sitten on muutamia kaktuksia. Ne ovat kulkeneet mukanani nämä kaikki vuodet, jotka olen asunut pois lapsuudenkodistani. Ne kukkivat kesällä. Niissä on valloittava tuoksu ja kukka on upea. Kukista tykkään kuitenkin. Ostan viikottain leikkokukkia niin keittiön pöydälle kuin työpöydällenikin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on ne kaksi joulukaktusta, jotka ovat kukinnallaan ilahduttaneet minua. Olen yrittänyt välillä unohtaa ne, että en liikaa hoida ja nimenomaan kastele niitä.

   Leikkokukat on kyllä ihana lisä viherkasveille. Kyllä minäkin niistä tykkään ja useimmiten meilläkin niitä maljakossa on!

   Maaliskuisten päivien iloa Sinulle. Kukkivaa kunnasta kohti ollaan menossa! <3

   Poista
 9. Kylläpä kukkiikin kauniisti ja lisää kukkavanoja näyttäisi olevan taustalla vielä nupullaan. Kliiviaa olen ihastellut jo pidemmän aikaa, mutta enpä ole uskaltanut sitä ostaa, sillä toistaiseksi minun hoivissani eivät ole mitkään muut viherkasvit kuin muratit selvinneet hengissä. Se on ihme sillä muratista, jos mistä sanotaan, että se on vaikeahoitoinen. Ehkäpä minun satunnainen hoivani onkin se juttu ja siksi ne kukoistavat. 😄

  Uskon silti, että vielä joskus onnistun viherkasvien kanssa, kunhan tulee se aika, että jaksan motivoitua asiaan paremmin kuin nyt. 🙈

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo palmuvehka on kyllä tosi elinvoimainen. Ja niin kiitollinne vihertäjä. <3

   Sulla onkin sitten tilaa ja ikkunoita kukillekin, jahka pääsette sinne pappilaan. Kiva, kun on sinne sitten uusia projekteja, mm. viherkasvit.

   Poista