Mikä virtapiikki lie iskenyt
vai oliko se pakastimessa oleva tyhjä leipälaatikko,
joka eniten puhutteli ja antoi tarmoa.
Iltaruoalta jäi pieni annos perunamuusia.
Sekoitin siihen kananmunan
ja lähes paketillisen Semperin karkeita jauhoja.
Siitä tulikin sopivan tuntuinen taikina,
josta taputtelin kolme pellillistä perunarieskoja.
Ai että ne maistuivatkin hyville pitkästä aikaa!
Ja ruokahävikki nolla!
Kaapista löytyi pari gluteenitonta jauhoseosta.
Viljatuotteen vaalea gluteeniton jauhoseos on minun lemppari.
Paketista pyöräytin kaksinkertaisen annoksen sämpylätaikinaa,
josta tuli parikymmentä sämpylää.
Jauhon hinta on n. 3,20 e eli kyllä leipominen kannattaa!
Viljatuotteen toinen jauho, Tumma jauhoseos on minulle vielä uusi tuttavuus,
toista kertaa leivonnassa.
Jauhosta tulee ruokaisia nimensä mukaisesti tummia leipiä
ja kohotusaineena niissä on leivinjauho.
Paistoin leipäisä ohjeaikaa pitempään,
että sain niihin rapean muistuttavan kuoren.
Leipomapäivä tai -iltakin on arkinen juhlahetki.
Lämpimän leivän tuoksu tuo kotoista tunnelmaa
ja toki omatekoisessa leivässä on aina oma makunsakin.
Onneksi on näitä kivoja jauhoseoksia,
jotka avittavat leivontaa näin arki-iltanakin.
Yleensä leivon gluteenittomia leipäsiä omalla reseptilläni,
jonka olen kehitellyt Kuusamolainen rieska -ohjeesta.
Se maistuu meillä;
pojatkin sanovat olevansa gluteenittomia ja syövät niitä,
silloin kun sattuvat leipomapäivänä olemaan kotosalla.
Milloinkahan saan tehtyä leivästäni reseptin,
jonka tohtisin jakaa täällä?
~~~~~~
Leipomusten lomassa keräsin eteisestä syksyiset koristeet pois
ja laitoin pikkasen talvisempaa/jouluisempaa tilalle.
Siihenpä palaankin sitten toisella kertaa!
Leivän tuoksuiset terveiseni Sinulle
ja mukavaa loppuviikkoa!




Ihanat leivät - kunpa oppisin itsekin tekemään
VastaaPoistaNoissa Viljatuotteen jauholaatikoiden kyljessä on noiden vaaleiden sämpylöiden ja tummien leipien ohje. Helppo ohje, kätevä pyöräyttää, kokeilepa!
PoistaMiten tasalaatuisen ja herkullisen näköisiä leipäsiä olet leiponut. Niin terapeuttistakin leipominen on!
VastaaPoistaLaita ihmeessä leipäohjeesi jakoon 😊
Eipä taida olla tuoreen leivän voittanutta. Voinokareen kanssa lämpimäiset liki sulavat suuhun.
Tällä viikolla yllätin lapset leipomalla heidän kotiintulolleen sämpylöitä ja tein mansikkakiisselin palan painikkeeksi. Ihmettelivät, miksi en tee useammin. Niin, sitä välillä itsekin ihmettelen. Viitsimisestä se taitaa olla enimmäkseen kiinni. 😌
On mukavaa, että tänä päivänä löytyy gluteenittomia jauhojakin lähes joka lähtöön. Virtasalmen tuotteet ovat minun lemppareitani.
Päivä on lyhentynyt ja se saa katseen kääntymään kohti joulua, valoa. Lisävalon toivossa sidoin tänään, vapaapäivänäni, kransseja ja köynnöksen havuista. Niihin kun kietoo vielä valosarjat, saa pihamaakin vähän lisää lempeää valoa pimeyttä taittamaan.
Ihania talvisia puuhasteluja sinullakin siellä ilmeisesti ollut. Jään odottelemaan postausta siitä ♡
-Kaaru
Olipa ihana saada kommentti SInulta, Kaaru. <3 Ihastelinkin sitä sinun valtavan pitkää havuköynnöstä, jota olit sitomassa joku päivä sitten. On siinä työtä, mutta kyllä siitä on sitten iloakin.
PoistaMinä kävin tänään hakemassa mökiltä kranssivärkkiä ja nyt syyhyttää arvatenkin sormia päästä sitomaan jouluisia kransseja.
Kyllä se on juuri noin, että useimmiten alkamisen vaiva on se, joka hidastuttaa toimeen tarttumista. Toisaalta herkkuhetket pysyvät herkkuhetkinä, kun niitä ei ole liian usein. Marjasopan tai kiisselin keittotahti on täälläkin laantunut ja makeaa leivonnaista on harvoin tarjolla.
Ihana, että olet kuulolla siellä. Vuoden ihanaa aikaa kohden mennään taas. Joulunodotuksen tunnelmaisia hetkiä Sinulle! <3
Kiitos leiväntuoksuisista terveisistä! Näyttävät kaikki niin herkullisilta. Minäkin taidan olla gluteeniton. :D
VastaaPoistaIhania leipäleipomuksia olet tehnyt, tuoretta leipää/ sämpylää ei mikään voita ja helppoja ovat valmistaa😋Hyvää viikonloppua!
VastaaPoista