Mikä virtapiikki lie iskenyt
vai oliko se pakastimessa oleva tyhjä leipälaatikko,
joka eniten puhutteli ja antoi tarmoa.
Iltaruoalta jäi pieni annos perunamuusia.
Sekoitin siihen kananmunan
ja lähes paketillisen Semperin karkeita jauhoja.
Siitä tulikin sopivan tuntuinen taikina,
josta taputtelin kolme pellillistä perunarieskoja.
Ai että ne maistuivatkin hyville pitkästä aikaa!
Ja ruokahävikki nolla!
Kaapista löytyi pari gluteenitonta jauhoseosta.
Viljatuotteen vaalea gluteeniton jauhoseos on minun lemppari.
Paketista pyöräytin kaksinkertaisen annoksen sämpylätaikinaa,
josta tuli parikymmentä sämpylää.
Jauhon hinta on n. 3,20 e eli kyllä leipominen kannattaa!
Viljatuotteen toinen jauho, Tumma jauhoseos on minulle vielä uusi tuttavuus,
toista kertaa leivonnassa.
Jauhosta tulee ruokaisia nimensä mukaisesti tummia leipiä
ja kohotusaineena niissä on leivinjauho.
Paistoin leipäisä ohjeaikaa pitempään,
että sain niihin rapean muistuttavan kuoren.
Leipomapäivä tai -iltakin on arkinen juhlahetki.
Lämpimän leivän tuoksu tuo kotoista tunnelmaa
ja toki omatekoisessa leivässä on aina oma makunsakin.
Onneksi on näitä kivoja jauhoseoksia,
jotka avittavat leivontaa näin arki-iltanakin.
Yleensä leivon gluteenittomia leipäsiä omalla reseptilläni,
jonka olen kehitellyt Kuusamolainen rieska -ohjeesta.
Se maistuu meillä;
pojatkin sanovat olevansa gluteenittomia ja syövät niitä,
silloin kun sattuvat leipomapäivänä olemaan kotosalla.
Milloinkahan saan tehtyä leivästäni reseptin,
jonka tohtisin jakaa täällä?
~~~~~~
Leipomusten lomassa keräsin eteisestä syksyiset koristeet pois
ja laitoin pikkasen talvisempaa/jouluisempaa tilalle.
Siihenpä palaankin sitten toisella kertaa!
Leivän tuoksuiset terveiseni Sinulle
ja mukavaa loppuviikkoa!




Ei kommentteja:
Lähetä kommentti