Leipaisin viikonlopun varaksi
tykätyksi osoittautuneen marjapiiraan.
Olen leiponut sitä syksyn aikana usein,
sillä se on näppärä ja siihen löytyy yleensä värkit kotoa.
Hänkin on oppinut tykkäämään siitä,
vaikkei "piimäkakuista" tykkääkään.
Teen piiraan nykyään gluteenittomista jauhoista,
koska minusta niistä tulee maukkaampi
ja gluteenitonhan sopii yleensä useimmille.
Vein ko. piirakan lokakuussa kahvipullavuorollani työpaikalle
ja lupasin silloin jakaa tämän reseptin.
Pikkuisen unohtui, mutta tässä tämä nyt tulee!
Mamman marjapiiras
150 g voita
1 dl sokeria
1 muna
3 dl Semperin karkeita jauhoja tai vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Voi ja sokeri vaahdotetaan.
Muna lisätään seokseen ja vatkataan.
Keskenään sekoitetut kuivat aineet lisätään joukkoon.
Taikina levitetään vuokan pohjalle ja
sen päälle ripotellaan jäiset marjat (ainakin 5 dl)
ja täyte, johon laitetaan:
2 dl laktoositonta kermaviiliä
0,5 dl sokeria
1 muna
1 tl vanilliinisokeria
Paistetaan 200 asteessa n.35-40 minuuttia uunista riippuen.
Ennen tein tämän sellaiseen 26 senttiä halkaisijaltaan olevaan vuokaan,
mutta olen todennut taikinan riittävän kuvassa näkyvään 30 senttiseen vuokaankin hyvin.
Laitan siihen reilusti marjoja
(mustikoita, vadelmia ja puolukoita) ja kermaviilitäytteet kaksinkertaisena.
Lopputulema on todella herkullinen
ja piiraan mehevyydestä sekä raikkaudesta tuli eilenkin kehuja.
Eilinen päivä meni pyhäinpäivän tunnelmissa
ja lasten vierailujen siivittämänä.
Kynttilä loi valoa edesmenneiden kuvien vierellä
ja kävimme viemässä kynttilän myös haudalle.
Muistot ja kaipaus ovat olleet vahvasti läsnä,
mutta myös valo ja ilo.
.
Yöllä oli satanut ensilunta,
joka toki suli hetimiten pois.
Sumuinen aamupäivä näyttää "kirkkenevän".
Taidan pyrähtää pienelle happihypylle
ja sitten nautimme kahvit piirakan jämien kera.
Ihanaa sunnuntain jatkoa ja kynttilänvaloa Sinullekin!
❤
Äiti aina entimuinoin teki Mamman marjapiirakkaa. Se on kyllä hyvää. :)
VastaaPoistaVanha, hyvä resepti ja sillä tulee maistuvainen leivonnainen.
Poista