24. helmikuuta 2022

Kardemummaiset pannukakkuset

 Liusun lausun laskiaista!
Laskiaista kohden mennään kovaa luisua 
ja  tänä vuonna on luntakin ihan piisalle asti! 

Tuohon talviseen juhlahetkeen ja mäenlaskupäivään
kuuluvat itseoikeuteusti laskiaispullat.
Gluteeniton pulla on itselleni usein haaste,
vaikka olen niitä kyllä leiponutkin, klik.
Tänä vuonna päätin oikaista!




Leivoin vastikään pannukakkusia, jotka paistoin muffinssivuokapeltillä.
Niiden kardemummainen maku huijasi pullamakunystyröitä
ja kerma sekä hillo toivat arvatenkin laskiaispullatunnelmaa.




Tein taikinan gluteenittomista jauhoista ja riisimaidosta tällä luotto-ohjeellani, klik .
Lisäsin taikinaan puoli teelusikallista kardemummaa.
Voitelin vuokan "pesät" ja kaadoin niihin taikinaa pikkuisen yli puolivälin.


Pannukakkusten kannattaa antaa jäähtyä hetki vuokassa,
jolloin niihin tulee pieni kuoppa ja siihen on kätevä täytteet sujauttaa.
Veitsen kärki oli hyvä apu irroittamisessa.




Taikina mahtui kahteen muffinssivuokapeltiin.
Nyt meillä on muutamalle kahvihetkelle "pullapuolta" jemmassa.
Annoskokokin on aika sopiva!

~~~~~~

Luistavia mäenlaskuja
ja punaisia poskia
 sekä maukkaita laskiaisherkkuhetkiä Sinulle.

Maaliskuu siellä jo kolkuttelee.
Kevättä kohti mennään ja 
se, jos mikä on ihanaa,


Pst. Tämän muffinssipannari-idea oli  Kalevan ruokasivuilla
ja jäi sieltä mieleeni. 


6 kommenttia:

  1. Kätevän kuuloisia ja herkullisen näkösiä pannukakkuja😊 -Heli

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pakkasesta näitä sulattelimme ja Hän toivoi, että tekisin näitä toistenkin! <3
      Sama taikina eri muodossa voi yllättää!

      Poista
  2. Namskis! <3 Liukasta laskiaista sinnekin!

    VastaaPoista
  3. Oih mitä herkkuja.Vesi kielellä katselen.Kevät jo lirisee pihamaalla mutta antaa vielä odotellä lämpöisiä päiviä. Halaus sinulle Ystäväni♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Herkun voimalla mennään kevättä kohti.
      Tänään oli jo niiin ihana kevätpäivä. <3

      Poista