27. syyskuuta 2014

Ikkunanpesupäivä

Ikkunoiden peseminen on kotitöistä se, joka haastaa minua eniten. Varsinkin meidän erkkerin ikkunat, joissa on kolminkertaiset ikkunat x kahdeksan elikä 48 pintaa. Motivoin itseni tällä kertaa sillä, että käyn hakemassa  Helmet -valosarjan siivouksen jälkeen vitriiniin ja muutama muukin hankinta oli listalla. Viime syksynä näiden ikkunoiden pesemisen motiivina oli nämä Halpa Hallin harmaat Onni  -verhot, joista tykkään todella paljon.


"Aamusta päivä paras" -ajatuksen turvin aloitin urakkani heti aamusta. Minulla oli tasoitusvapaa; mies lähti töihin ja lapset kouluun. Harvoin kuuntelen radiota ja totesin ilokseni sieltä tulevan aamupäivällä todella mielenkiintoista asiaohjelmaa. Ikkunoiden aukomisen jälkeen into päivän projektiin alkoi kasvaa. Aloittamisen vaivahan on yleensä onkin se suurin haaste! Kesän aikaan ikkunoiden väliin kertyy yllättävästi pölyä ja sen siivoaminen jo antoi selvän palautteen siivoamisen tärkeydestä ja ajankohdasta.


Monta vääntämistä ja lastan vetoa sekä lastan kuivaamista siinä sai tehdä, mutta arvatenkin "työ tekijäänsä kiittää".  Nyt saa talvi vapaasti tulla ja myös helmikuun matalalta paistava aurinko, joka aina ikkunoiden kunnon paljastaa. Perustavaa laatua olevan siivouksen jälkeen oli ilo hakea ulkoa raikkaat tyynyt sohvalle. Syksyinen tunnelma tuli jälleen Pentikin oranssien vekkityynynpäällisten myötä ja lintutyynyhän sopii ympäri vuoden. Kasvimaan reunalta löytyi vielä syksyinen kukkakimppu pöydälle. Pieneltä kulmapöydältä nakkasin menemään riutuneet kukat ja toin siihen ulkona olleen muratin sekä aikanaan Tiimarista ostetun hortesiakimpun, josta on ollut hintansa edestä iloa.Vitriiniin laitoin sen valosarjan patsashyllylle kuvaamaan elämän helminauhaa. 
Nämä patsaat ovat muistoja elämäni juhlahetkistä ja arjen tapahtumista. 
Ne ovat minun aarteitani!  
Harmitti ensin, että valosarja oli paristokäyttöinen. 
Positiivinen puoli kuitenkin löytyi; 
kaapissa on purkillinen epämääräisiä, käytettyjä sormiparistoja lasten lelujen ja pelikoneiden jäljiltä. Tuleepahan ne näin loppuun käytettyä!


Näin se valojen ja kynttilöiden aika on saapunut kotiimme. 
Minkälaisia syyspuuhia muut lienevät tehneet? 
Olisihan se kiva kuulla, onko muilla syyshommat tehtynä pihoissa ja pirteissä?
1 kommentti:

  1. Hauska lukea näitä sinun juttuja näin jälkikäteen ja ihan eri vuodenaikana kuin mitä ne on kirjoitettu. =) Nyt ihan tunnen syksyn tuoksut ja raikkauden nenässäni näitä syksyisiä juttuja lukiessa!! Syksy on minun lempivuodenaikani. ♥

    Nuo patsaat on ihania, mulla on tosin vain yksi tuollainen. Aina mietin, kun niitä blogeissa näen, että haluaisin niitä lisää... mutta sitten unohdan sen, kun niitä ei oikein tule missään vastaan. Sinulla on ihana kokoelma niitä!

    VastaaPoista