1. maaliskuuta 2024

Banaanikakku viikonlopuksi

On mielenkiintoista välillä havahtua siihen, 
miten kohtaamamme asiat toimivat motivaattoreina arjen askareisiin.

Minun eväsbanaani oli aika lailla tummunut 
ja siitä nousi banaanikeskusteluja työkavereiden kanssa.
Joku tuntui tykkäävän keltavihreistä banaaneista ja joku taas kauniin keltaisista.
Tummentuneille banaaneillekin löytyi tykkääjiä,
mutta useille se tuntui olevan "ei kiitos" tätä.

Joku muisti banaaniletut ja 
minun mieleeni nousi klassinen banaanikakku,
jota äiti joskus leipoi ylikypsistä banaaneista.
Tuli banaanikakun kaipuu. 




Löysin netistä näppärän oloisen ohjeen nimeltään Taivaallinen banaanikakku.
Muokkasin sitä aavistuksen.

Korvasin vehnäjauhot gluteenittomilla jauhoilla,
kerman maustamattomalla jogurtilla,  
 osan leivinjauhoista ruokasoodalla ja 
inkiväärin kardemummalla. 




Maistelin tänään yön yli levännyttä kakkua 
ja se maistui kyllä herkulliselle.

Se ei ollut ollenkaan äkkimakeaa ja 
kahvittelukaverikin tuntui yllätyksekseni tykkäävän makumaailmasta.

Kakkuohjeessa kerrottiin tekeytymisen parantavan makua.
Viikonloppuna on siis tiedossa entistä herkullisempi kahvikakku.




Onko banaanikakku sinulle tuttu?
Onko sinulla joku muu banaanivinkki 
etenkin juuri noiden ylikypsien banskujen  hyödyntämiseen?




Se on sitten maaliskuu ja ensi kuun jälkeen jo toukokuu!
Just nyt on kevään tuntua ilmassa, 
kun on lämpimän puolella ja on sadellut vettäkin. 
Pakkasta kuitenkin on vielä tiedossa ja tuloillaan.

Oikein nautinnollista viikonloppua Sinulle ja minulle sekä 
kaikille talvilomalaisille!























 

9 kommenttia:

  1. Tummentuneet banaanit pakkaseen pilkottuna ja sieltä smoothieeseen tm👌🏻

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tästä hoksautuksesta!
      Usein pilkon banaanin viipaleiksi ja syön maustamattoman jogurtin kanssa.

      Poista
  2. Kiitos Suvi toivotuksistasi! <3 Leipasepa sinäkin ja kerro, mitä tykkäsit tästä kakusta!

    VastaaPoista
  3. Nams kakku näyttää niin herkulliselta😋
    Pitääpä koklaa myös, koska popsin banskuja ihan pelkästään, ne eivät koskaan ehdi mihinkään leipomuksiin😂

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kahvi- eli kuivakakut ovat varmaan olleet välillä vähän unohduksissa. Koklaapa joskus ja kerro mitä tykkäsit!

      Poista
  4. Kun olin lapsi, äitini soseutti banaanin haarukalla. Siihen vähän kaakaojauhetta ja kaurahiutaleita . Tämä syötiin maidon kanssa. Nykyajan välipalapatukat ovat vähän vastaavia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Äidit ovat olleet kyllä neuvokkaita ja hoksaavaisia! Hyvä välipala ollut!

      Minulla tuli mieleen tästä, että äiti soseutti haarukalla banaania vauvalle.

      Poista
  5. Varmasti hyvä kakku. Banaanista en ole tehnyt kakkua, mutta nimenomaan tummia banaaneja käytän smootheihin. Niissä on eniten hyviä vitamiinejä, jotka suojaavat sairauksilta. Vihreä banaanihan on raaka vielä. Tummissa on myös eniten makua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hedelmät ja marjat antavat leivonnaisiin menevyyttä ja makua.

      Nämä makuasiat ovat kyllä mielenkiintoisia, mutta hyvä tieto tuo vitamiinipitoisuus tummissa. Kiitos kommentistasi!

      Poista