5. elokuuta 2018

Kesäloman ynnäyksiä

Kalenterissa on siirrytty jo elokuun puolelle ja
tänään on minun ja monen muun viimeinen kesälomapäivä.

Entiseen aikaan oli tapana laittaa lomareissuilta kortteja kotijoukoille ja ystäville.










Näistä kuvista joku voisi olla sinulle laittamani lomatervehdys
 ja takana lukisi jotensakin näin:

Ystäväni,

💛 - lämmin kesäloman lopun tervehdykseni sinulle. Kävimme nuorimman tyttäreni kanssa viime viikolla "round tripillä", joka ulottui mm. Tampereelle.  Meillä oli pieniä vaikeuksia auton kanssa hotelli Ilveksen parkkitalossa, mutta selvisimme erään ystävällisen lomalaisen auliilla avustuksella.

Hotellin 16.kerroksesta näki kauas. Siinä katsellessani tuli mieleen , että läheltä ei aina näe  kaikkea hyvää,  kaunista ja merkittävää.   Kaukaa näkee paremmin ja laajemmin, syvemmin. Kun on oikeasti lomalla =(poissa kotoa)  on erillä tavalla aikaa miettiä asioita, vertailla, tuntea syvemmin ja nähdä  kirkkaana omaa arkea kannattelevat asiatkin. On aikaa omalle sisäiselle puheelle ja omille ajatuksille. Aikaa itselle, aikaa toiselle.

Tämä kesä on ollut ilmojen suhteen  historiallisen lämmin, kuuma, suorastaan paahtava. Aurinko on porottanut  pilvettömältä taivaalta ja hellinyt meitä pohjoisen puoliskon ihmisiä  ennen kokemattomalla tavalla.  Kevyet kesäasusteet ovat olleet päivien vaate ja vesistöjen läheisyys mielipaikka. Paahteisten päivien jälkeen saimme matkalla ja kotia saavuttuamme kokea hurjan ukonilman ja rankkasateen. Ne tuntuivat  hienoilta, odotetuilta hetkiltä, vaikkakin aina ukonilma herättää minussa pienutta luonnonvoiman edessä, pelkoakin.

Olemme  kesän aikana tehneet pieniä, muutaman päivän  reissuja ja ohjelmassa on ollut mökkeilyä, mieleenpainuneitä kohtaamisia ja  iloisia jälleennäkemisiä monien ystävien ja sukulaisten kanssa.
Koti on ollut  tänä kesänä lähinnä vain kääntymispaikka, jossa on  käyty pyykkäämässä ja  pakattu uuteen reissuun. Kotona olleet kesätyöläiset ovat huolehtineet kotosalla kiitettävästi kesäkukkien kastelusta ja ns. pitäneet kotia pystyssä.

Viljapellot lainehtivat keltaisenaan. Vilja on kypsää ja tuuleentunutta.  Itsekin koen kypsymisen merkkiä lomaan ja lomailuun - loma on antanut sen mitä siltä odotin. Osasin tänä kesänä jättää "to do" -listat omaan arvoonsa ja tein sitä mistä tykkään. mikä on välttämätöntä ja merkityksellistä minulle  tai olin välilllä jopa tekemättä mitään. Joutenolon sietäminen tuntui hyvälle, jopa iän tuomalle kehittymisen merkille!

Perjantaiaamuna tuntui lokoisalta herätä omassa sängyssä ja ajatella, että nyt on aika laittaa laiva laituriin ja asettua taloksi omaan kotiin kaiken kulkemisen jälkeen.  Olin niin voimaini tunnossa, että heti aamusta riipaisin kesän pölypallerot lattioilta ja tasoilta ja järkkäsin kodin kesän jälkeiseen, kotoisaan kuntoon ja pesin vuodevaatteita peruspyykin lomassa. Miten oma koti näyttääkään kauniilta ja kivalle siivottuna ja levänneillä silmillä katsottuna.

Erään kaupan edessä näin julisteen, jonka teksti jäi mieleeni ;"entäpä, jos tavallinen arki on ihmisen parasta aikaa". Ainakin se juuri nyt tuntuu ihanalle. Arkirutiinit tuovat päiviin tuttua ryhmiä; herätyskellon pirinä, selvä päiväjärjestys ja perheen koolla oleminen luovat puitteita tuttuun ja turvalliseen arkeen ja jokapäiväiseen elämään yhdessä. Reissussa hyvä, kotona paras! ❤

Huomenna on kuuden viikon katkeimen jälkeen aika avata työn ovia. On ihana palata huippuun tiimiin ja alkavan syyskauden uusien haasteiden pariin.

Ivan Turgenjevin runon sanoin:

"Onnella ei ole huomista päivää;
sillä ei ole eilistäkään;
se ei ajattele tulevia;
sillä on vain nykyisyys,
eikä sekään ole kokonainen päivä,
vaan silmänräpäys."

💕

Ihanaa elokuuta toivottelen Sinulle ja toivon itsellenikin! 

Kaisu

6 kommenttia:

 1. Ihana lomatervehdys 🤗 Toisaalta harmi kun enää ei kirjoitella kortteja. Niitä oli mukava aikoinaan saada 😊 Arki tuo mukanaan säännöllisyyttä mikä tuntuu taas kesän ajan rennon aikataulun jälkeen ihan mukavalle 😊 Oikein antoisaa työn alkamista sinulle 💛

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. OLepa hyvä vaan! <3
   Ennen aikaan oli kyllä ihana, kun silloin tällöin tuli oikeaa postia. Nyt toki laitellaan kaikenlaisia viestejä enemmän, mutta jotain nostalgista mukanamatkaamista niissä lomaterveisiä -korteissa oli. Ja se vaiva, jonka lähettäjä oli nähnyt ostaessaan, kirjoittaessaan, postittaessaan terveisensä. Hän oikeasti halusi jakaa kokemansa ilon! <3

   Ensimmäinen työpäivä loman jälkeen on ohi. Muistin salasanat ja sain kivasti asioita aluilleen. Kyllä se siitä! :)

   Poista
 2. Kiitos lomatervehdyksestä! :) On ollut ihana kesä. Tänään koittaa työarki, hoitoon vieminen ynnä muut asiaan kuuluvat rituaalit. Toisaalta hirmuisen haikeaa jättää tämä vapaus ja ottaa vastuu työstä ja monesta pienestä lapsesta. Toisaalta aivan hirmuisen ihana, vähän jännittäväkin, kohdata taas kaikki se, mitä kouluvuosi tuo tullessaan. Lämpimiä elokuun päiviä Sinulle ja onnellisia työpäiviä! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ole hyvä! <3 Terveisiä on kiva laittaa!
   Se on totta, että vapaudessa on puolensa, muttei sitä äärettömiin jaksaisi.;)
   Toki vastuuta on kovasti näissä hommissa, mutta onneksi tämä on sellaista monialaista hommaa! Ja haasteet tuovat arkeen särmää ja parhaissa tapauksissa mukavia palkitsevia onnistumisen tunteitakin. :)

   Kiitos sinulle sanoistasi! Kaikkea hyvää työ-ja kotiarkeen! <3

   Poista
 3. Näin kotiäidin vinkkelistä se loma on vasta alkamassa, kun koulun ovet huomenna aukeaa.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä totta. Muistan tuon ajan oikeinkin hyvin!😎

   Poista