18. maaliskuuta 2016

Pääsiäistä kohti -jotain keväistä ja keltaista

Ihanaa! On perjantai ja aurinko paistaa täydeltä terältä.
Vapaa viikonloppu ilman mitään ennakkosuunnitelmia.
Se on harvinaista se!


Kotona on laitettu jotain keltaista ja keväistä esille pääsiäisen innoittamana.
Virpomaoksien askartelua on ehkä tulossa.
Sanon ehkä, sillä lapset alkavat olla sen ikäisiä, 
että se on aivan tuurissa ja innostumisessa tänä vuonna.
Viimeinen kerta? Se jää nähtäväksi.
Näin kaikki asiat tulevat jollakin tapaa loppusuoralle ja jäävät muistojen joukkoon! <3

Itse kävin illalla lapsenlapsen kanssa hakemassa pajunkissoja. Tein valkeista höyhenistä ja pensaspajusta oksia kotiin ja työhuoneen pöydälle.

Aina pajuja kerätessä ihailen niiden moninaisuutta.
On pitkänhuiskeita pajunoksia, "isokissaisia" oksia.
 Löytyy myös oksia jotka ovat kuin pieniä pensaita ja niissä on pikkuruiset pajunkissat. 
Ja kaikenkokoisia siltä väliltä.
Viime vuonna löysin isoja pajunkissoja, jotka olivat vaaleanpunaisia. <3
Ja pajunvarsissa on ruskeaa, monen sävyistä vihreää, jopa mustaa vivahtavaa.
Muistaakseni pajukurssilla sanottiin pajuja olevan 30 eri lajia.
Löysin kirppikseltä tuon soikean liinan ja tämän  pitsisomisteisen pääsiäismunan ja sen sisällä olevat ripustettavat koristemunat. Minusta ne ovat aivan ihania ja niissä on se tietty oma tunnelmansa. :)


Ihanaa "Virvon varvon" -viikonloppua ja pääsiäisen odotusta.

-Kaisu-
13 kommenttia:

 1. Kauniita kevätpäiviä on ollut kyllä nyt, niin ihana vuodenaika! Meillä riittää vielä pitkälle tulevaisuuteen virvontavuosia, sillä vanhimmat lapset ovat vasta muutaman vuoden ajan olleet asiasta kiinnostuneita ;) Mutta aikansa sitäkin.

  Kauniita koristeita olet löytänyt kirpparilta <3 Upeita ovat myöskin nuo betonimunat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kaaru! :)
   Virpomaoksaperinne on ihana. Se on sellainen keväinen juttu, jolla lapset voivat ilahduttaa ihmisiä. Ja niiden tekeminen on yhdessä mukavaa. Niin vain mekin niitä sitten tehtiin ja minäkin menin mukaan. KOko ajan takaraivossa se tunne, vielä kerran, mukava. <3

   Poista
 2. Ihailen sitä, että jaksat ja viitsit panostaa pääsiäisajan koristeluun. Kauniita esineitä tyylillä. Tykkään erityisesti pitsisestä pääsiäismunasta ja liina alla on kaunis. Itse en laita mitään tänä pääsiäisenä, koska lähden tapaamaan siskoani Saksaan. Aurinkoista Pääsiäisen aikaa sinulle ja läheisillesi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta pääsiäisen aika on niin ihanan valoinen ja keväinen, että se saa näkyä kodissamme. Monet ovat perinteisiä juttuja. Keltainen kuuluu ennen ja jälkeen pääsiäisen ja sitten korjaan sen pois.
   Toivon Sinulle mukavaa reissua siskosi luo. Teillä onkin yhteinen erilainen pääsiäinen siellä. <3

   Poista
 3. Meillä kotona virpomispäivä on vasta pääsiäislauantaina. Menikin kauan, ennen kuin sisäistin täkäläisen tavan virpomisesta palmusunnuntaina.. :) Ihania koristeita olet löytänyt ja kotia koristellut. Meillä ei muita pääsiäisjuttuja laiteta, kuin lasten koulusta tuomat virpomisoksat ja rairuohot.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Virpomisperinne tosiaan vaihtelee alueittain. Minusta tämä palmusunnuntai on kiva päivä virpomiseen. Lapset aivan kuin herättelevät tervehdyskäynneillään meitä pääsiäisviikkoon.
   Pääsiäisen iloa! :)

   Poista
 4. Nuo valkoisilla höyhenillä koristellut oksan on upeita. Meillä on maalattu munia, virpomaan lähtevät Palmusunnuntaina.Tykkään niin kovasti tästä ajasta. Tähän aikaan liittyy tietty musiikki.Hyvää Pääsiäisen aikaa! T. Pirta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta valkeat höyhenet ovat ihania. Jotenkin pajunkissojen kavereita. Eilen olimme kirkossa pääsiäiseen laskeutumisen illassa. Hiljentymistä, pysähtymistä, kevään tulon ihmetttelemistä..

   Pääsiäisen Iloa!

   Poista
 5. Pääsiäisen ajan keltainen sekä vihreä on tuulahdus ja aavistus jo keväästä.kivoja pääsiäisjuttuja sulla.meillä virvotaan vasta pääsiäislauantaina...
  Harakka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pääsiäinen onpi suuri juhlamme. Tämä on meidän juhla-aikaa niin kuin muistat. Sitä on ihana juhlistaa monin tavoin. Taisi silloin olla kaksi narsissia juhlapöydissä vai miten se meni...;)

   Poista
 6. Itsekin ihastelin valkoisia höyhenoksia. Nuo ovat niin kauniita, että nehän voi pitää hyvin pääsiäisen ylikin. Rauhallista pääsiäisen aikaa sinullekin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valkeat oksat sopivat toki kevään korvalla pitenpäänkin. Sellaisia keveitä koristuksia.
   Pääsiäisen iloa! :)

   Poista