11. maaliskuuta 2016

Alakerran vessan remontti on nyt valmis

Perjantai-illan rauha shoppailupäivän jälkeen.
 Isot omissa puuhissaan, pienet luistelemassa, isä työmatkalla.
On pikkuinen väli ja tilaisuus laittaa nämä  vessaremonttiin liittyvät ajatukset ja kuvat tänne ylös.Meidän vessaan tehtiin pintaremonttia viimeksi 90- luvun alussa, jolloin isäni oli mukana laatoittamassa sitä. Tässä muutama kuvamuisto meidän vanhasta hyvin palvelleesta vessastamme ja sen aikaisista ratkaisuista! ;) Puoli seinää laatoilla, ruusuboordi... Monta kertaa meillä oli vessan  uudistamisesta puhetta, mutta aina se kaatui johonkin hyvään syyhyn.  Pohjois-Suomen Remonttipalvelu on ollut  tässä rempassa mukana ammattitaitona ja "järkenä", sillä minulla kuulema meinaa usein tunne käytännön edelle näissä asioissa! <3 Hyviä vinkkejä pojat osaavat antaa ja siistiä työtä tekevät.  Lattialaatoitus on siitä hyvänä esimerkkinä. :)

Vessasta purettiin kaikki pois, kaakelit seinistä ja lattiasta ja sitten myös seinälevyt. Siitä tulikin melkolailla siivoa, kun purkujätettä kuljetettiin ulos. Halusin wc -pytyn eri kohtaan ja sen piikkaamisesta tulikin ääntä ja piikkauspölyä ilmaan. Mutta rapatessa roiskuu; niinhän sitä sanotaan. :)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Altaan takana olevalle seinälle valitsimme fibo -trespo -levyn . Minä tykästyin hetimiten sen 
betonimaiseen värimaailmaan ja toisaalta siinä oli jotain vanhan laudan näköäkin. 
Muihin seiniin laitettiin  cyproclevyt ja mieheni maalasi ne Höyhen -sävyllä. Mäntykatot on maalattu muutama vuosi sitten koko talossa ja nyt tämä katto maalattiin kerran uudelleen.

 Vessan lattiaan tuli patterin sijalle lattialämmitys. Paikallisesta K -Raudasta ostimme tumman harmaat 45x45 cm lattialaatat ja niihin löytyi samansävyinen saumausaine. Minä tykkään tuosta laatasta. Siinä lika ei näy niin kuin edellisessä vaaleassa laatassa ja tämä on helppo puhdistaa, kun saumat ovat laatan tasassa.

 Uudessa vessanpytyssä minussa on kiva uusi ilme tuo pytyn jalkaosa, kun se on yhtenäinen. Tämän pytyn "juuri" on helpompi siivota.


Allaslaatikosto on Ikean malliston "Godmorgon" ja  metrinen allas kuuluu siihen. Allaslaatikosto on himpun verran liian syvä, mutta siihen on silmä jo tottunut. Laatikot vetävät tosi paljon tavaraa sisäänsä ja sieltä on helpompi löytää etsimäänsä kuin kaapista. :) Pyyhekoukku ja  vessapaperiteline  myös ikealaisia. :) Peili on paikallisesta lasiliikkeestä ja peilin päällä oleva valaisin Prismasta.


Pöytälevy ikkunan alla on lisätilana ja kokonaisuuden kannalta minusta tarpeen. Mieheni laittoi sen paikoilleen pitkillä kannakkeilla niin ettei se lähde "lenuamaan".  Pöytälevyn  alle menee roskis ja   sinne voisi joskus laittaa vessapaperirullille korin. 


Prisman valikoimasta löysimme pienille vieraille ihanan harmaan Ciraf -sarjan potan ja korokkeen. 
Ne menevät kätevästi seinälle kiinnitetyn laatikoston alle.


Tämän liinan uitin sementissä aivan tätä vessan seinää varten. Tähdellinen juttu! Helmien keltaiset pyyhkeet tai jotain muuta pirteää väriä on  nyt ensinnässä!
Ettei ihan harmaa hiirulainen ole tämä meidän vessa!Ennen ja jälkeen.
Kuvat puhuvat enemmän kuin tuhat sanaani! :)


Vessaremontin "happy end"! :)
On puhdasta, uutta, ajanmukaista pintaa,
valkeaa ja harmaata,
höyhentä ja sementtiä,
vähän jo väripilkkujakin.
Mukava oli suunnitella ja touhuta tätä projektia
mieheni ja ammattitaitoisten poikien kanssa. <3
Vielä vessan mäntyinen ovi
kuten muutkin sisäovet odottavat käsittelyä.
Ja ikkunan pokat.
Ei työ tekemällä lopu!
:)

-Kaisu-


14 kommenttia:

 1. Voi, tulipa siitä ihanan tyylikäs! :)

  VastaaPoista
 2. Hieno tuli! Kyllä ilmeen päivitys tekee aina hyvää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. ;) Aina ei toki tarvitse tehdä kaikkea uusiksi. Pieni pintaremppakin piristää! Kiitos!

   Poista
 3. Tyylikäs ja onnistunut lopputulos! Betonimainen pinta näyttää hyvältä. Luhdalla oli ainakin viime kesänä aika lähelle tuon sävyisiä pyyhkeitä, vieläköhän sattuisi löytymään jostain. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katja! Pitää keskittyä seuraavaksi pyyhehyllyjen tsekkaukseen! Yhdet pirteät vihreät kyllä jo on viime kesältä....
   Viikonlopun iloa Sinullekin! :)

   Poista
  2. Hyvällä maulla tehty ja valmiiksi saatettu.:) Työ tekijäänsä kiittää! T. Pirta

   Poista
  3. Kiitos Pirta. Kyllähän se näin on, että valmis,onnistunut työ on aina paras palkka ja kiitos. ♡

   Poista
 4. Tyylikäs muutos ajan henkeen.

  VastaaPoista
 5. Ompa kaunis wc! Harmaan ja keltaisen liitto on minusta tosi kaunis ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nanni. Harmaa on kyllä hyvä "pohjaväri", johon voi yhdistää kivasti pirteitäkin värejä. :)

   Poista