23. helmikuuta 2015

Helmivelliä ja liukuovikaapin kokoamista

Helmikuun viimeinen maanantai ja 
hanget sen kuin aleneepi täällä lämpöasteiden ansiosta. :)
  
Monenmoista puuhaa menossa ja vireillä.
Niistä mainitsemisen arvoisimmat lienevät tänään 
lapsuuden makumuiston Helmivellin keittäminen ja 
kodinhoitohuoneen kaapiston osien saapuminen.

Se on mielenkiintoista miten tuolta mielen sopukoista nousee yhtäkkiä sellaisia maku-, tuoksu- ja tunnemuistoja, joita on päästävä herättelemään uuteen tulemiseen. Mieleeni  nimittäin tuli vuosien jälkeen Helmivelli, joka keitetään perunasuurimoista. Sitä äitini keitteli meille. Tämä on sellainen oikein lempeä ja pehmeä velli, jonka keittämiseen pitää keskittyä kymmenen minuutin ajan. Laatikon kyljessä näyttää olevan myös muutama mielenkiintoinen resepti, joita voisi tässä jonakin päivänä kokeilla.Tämä oli  hyvä mieleenpalautuminen, koska meidän gluteenittomalle mieluisia vellejä tai puuroja on tosi vähän. <3


Toinen päivän kohokohta on se, että kodinhoitohuoneeseen tilaamani liukuovikaappi tuli tänään. Ja mieltä ilahduttaa myös se, että  keskimmäinen pojistamme lupasi auliisti koota sen tässä illan päälle. :) Elikä tällä viikolla voin jo ottaa kuvia valoisammasta tilasta ja uusista ratkaisuista.


Hiljaa hyvä tulee,
ajatellen aivan kaunista!

Tämmöistä pehmeän samettista vellijuttua ja innostunutta kaappiasiaa tänään! 

Mukavaa helmikuun viimeistä viikkoa ja valostuvien päivien iloa Sinulle!
Ensi kuun jälkeen onkin jo huhtikuu! :)

~~Kaisu~~

2 kommenttia:

  1. Helmiryynivelli on niin herkkua! Harmi, ettei meillä kukaan muu tykkää siitä. Pakko melkein itselle keittää sitä joku päivä ja nauttia se voisilmän kanssa. Nam!

    VastaaPoista