1. joulukuuta 2014

Joulunodotus (1.12.)

Ihmeellinen odotus
mielen valtaa nyt.
Ensimmäinen kynttilä
on jo syttynyt.

Vaikka saartaa pimeys
metsää, taloa,
sydämeni avautuu
kohti valoa.
          -Anna-Mari Kaskinen-


Joulukuun ensimmäinen päivä on erityisesti lapsiperheissä odotettu päivä. Tähän päivään on ehditty laskettu päiviä ja öitä; milloin päästään avaamaan joulukalentereiden luukkuja. 

Itselläni oli lapsuudessani joulupukkiaiheinen kuvakalenteri, jonka luukut avattiin varovasti ja suljettiin joulun mentyä uutta joulua odottamaan. Se oli rakas aarre -vuodesta toiseen.  Vieläkin mieleeni piirtyy ykkösluukun joulukranssi, jossa oli neljä kynttilää sekä tonttulakin tupsussa ollut luukku 24, josta avautui joulupukin kuva. <3

Erään joulun alla mietimme päiväkodissa kalenteriasiaa ja päädyimme joulupuuhakalenteriin elikä joka päivälle oli joku jouluinen tehtävä. Kävimme laulamassa keittäjälle tai vierailimme vanhusten kerhossa. Oli pipareiden leipomista ja joulukorttien teko. Ennen kaikkea halusimme luoda joulun tunnelmaa ja rauhaisaa mieltä pikku tilpehöörien sijaan. 

Tänä vuonna satuhierontatunnit.fi tarjoaa joka päivälle ihanan satuhierontaidean, jota voi lasten kanssa tehdä. Odotuksen ja jännityksen keskellä olennaista on kohtaaminen ja ilon kokeminen sekä yhteisten jouluperinteiden luominen ja vaaliminen.  Siihen ei välttämättä tarvita euroja...


Minulla on ollut tapana joulukuun päivinä lisätä kotiimme, jotain pientä jouluista, jonka lapset ovat yrittävät hoksata ja löytää. Jotain  pientä jouluumme liittyvää...Sekin on yhdenlainen kalenteri. :)


Adventin aika on odottamista. 

23 yötä jouluun tuntuu pienistä pitkälle ajalle.
Nyt kerkeää tehdä monta pientä kivaa askaretta,
leipoa joulun tuoksua,
lukea monta jouluista kirjaa,
sytyttää kynttilöitä ja vain olla
-hiljaa, sylikkäin 
ja laulella lapsuuden tuttuja joululauluja.

-Kaisu-

2 kommenttia:

 1. Minun piti tulla kurkistelemaan, kuka Uusi oli käynyt kommentoimassa minun blogiini. :)
  Sinulla on täällä ihania tunnelmakuvauksia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vuoroin vieraissa! :)
   Päivällä kävin kurkkimassa minulle uusiin blogeihin ja piristyin sinun sivullasi.<3
   Tervetuloa poikkeamaan uudelleenkin!

   Poista