19. toukokuuta 2017

Marjaherkkua

Perjantai-illan tervehdys kuin tuulahdus 
täältä koti-illasta.

Tytär on lähdössä luokkaretkelle ja arvatenkin tarvitsee shoppailurahaa. 
Hän kyseli minulta töitä ja vinkkasin keittiön kaappien siivouksen.
Sen myötä meillä on ollut touhupäivä keittiössä. <3

Minäkin innostuin siivoilemaan kaverina 
ja kyllähän sieltä löytyy paljon
 poisheitettävää, kierrätettävää ja uuteen paikkaan siirrettävää.

Kuivaelintarvikekaapista löysin hyytelösokerialaatikon.
Sen kyljessä on Hyytelömarjojen, 
sellaisen herkullisen, nopsasti valmistuvan marjajälkiruoan ohje.

Meillä on jostain syystävielä paljon mustikoita syömättä.
Alkaa olla aika  toden teolla tyhjentää pakastinta.
Päädyin hyödyntämään sokerin ja marjajemman.

~~~~~~~~

Kaadoin lasimaljaan 4 dl mustikoita ja 2 dl mökiltä poimittuja Maurin makea -puutarhavadelmia,
Se on muuten tuottoisa ja makoisa lajike! 
Ohjeen mukaan keittämäni liemen kaadoin marjojen päälle.


Pidin pienen tovin hyytelöä jääkaapissa
ja äsken herkuttelimme mustikoilla ja vadelmilla.
Tämä on kiva vaihtoehto marjoista nauttimiseen.


Leppoisaa viikonloppua!

-Kaisu-






6 kommenttia:

  1. Meidän mustikat on syöty. Vadelmia ja puolukoita sieltä vielä löytyy. Toivottavasti tulisi hyvä marjakesä. Minä syön kaikki marjat ilman sokeria. Nykyään ne tuntuvat sokerin kanssa ihan liian makeilta. Anoppi tekee kans just tuommosta marjaherkkua usein jälkiruoaksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä minäkin syön mustikat yleensä sinämoineen useimmiten jogurtin tai rahkan kanssa. 🤗 Tämä on kiva vaihtoehto kiisselille ja sopalle!

      Marjakesää toivoessa ja odotellessa minäkin! 😊

      Poista
  2. Ihana marjaherkku. :) Minä viime kesänä istutin tänne mökille pari tainta Maurin makeaa. Nyt laitoin 6 lisää. Mulla ei ole kokemusta tuosta lajista. T. Päivi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minusta se on maukas lajike ja isokokoisia marjoja tuottaa. Liekö Ottava toinen laji meillä, joka ei ole vielä parastaan näyttänyt.
      Vadelmat on kyllä ihania. Jo pieni määrä antaa makua! Marjaisaa aikaa on ihana odottaa! 😊

      Kiitos Päivi! 😋

      Poista
  3. Täytyypä kokeilla Kaisu tuota ohjetta,hyvältä vaikuttaa. Minulla on tapana kiehauttaa pienestä määrästä marjoja paksuhko liemi jonka kaadan jäisten marjojen päälle. Niukasti sokeria. Meilläkin lähti luokkaretkiläinen. Pojalla ei kuulostanut olevan shoppailun tarvetta. Luulisin kuitenkin että tekstiviestejä vielä tulee-:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Molemmilla tavoilla tulee marjan koostumuksen säilyttävä lopputulos. Tässä hyytelösokeriversiossa tosin sokerisempi, mutta joskus sitä voi herkutella! :)
      Luokkaretkeläiset ehtivät jo tässä kirjoitusten välissä palatakin. Hyvä reissu heillä oli ollut; huippuja opettajia, kun lähtevät tällaisiin projekteihin. :)

      Aurinko paistaa. Lomapäivätunnelmissa tässä. :)

      Poista