1. helmikuuta 2017

Sydämiä pienistä liinoista


Minulla on monenlaisia keräilyjuttuja
ja kiusauksia pieniin sieviin asioihin. ;)
Yksi aarteistani on pienet merkatut tai koneella kirjaillut liinat,
pienet liinaiset pöytäliinat.Liinoja on kertynyt ajan saatossa kirppareilta ja kierrätyskeskuksesta
niin mökille kuin tänne kotiinkin.
Ompelin muutamasta liinasesta ystävänpäivän varaksi
sydämellisiä koristeita,
pieniä täytettyjä sydämiä.

Taitoin liinan kulmittain paria senttiä vaille kaksinkerroin ja ompelin päälykankaan reunan alakankaaseen kiinni.
Siihen laitoin sitten sydänkaavan ja leikkasin sydämen etupuolen.
Takaosan tein yksivärisestä/raidallisesta kankaasta.Samaisista liinasista tein kesällä salusiinit mökille,
Se päivitys löytyy täältä,  klik .
Tässä ystävänpäivän alla ajattelin,
että taidan järjestää arpajaiset teille blogiystäville.
Olkaapa kuulolla
-josko vaikka näitä sydämiä arpoisin! <3

-Kaisu-

10 kommenttia:

 1. Nuo on kyllä hellytäviä... kivasti tuo kirjailtu kukka korostuu.kuin helmi!😊hyvä oivallus.

  Harakka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä oli kyllä mukava tehdä; jokainen oli omannäköisensä. :) Minä tykkään näistä harmaalla kirjailluista liinoista tosi paljon. Toivon joskus saavani tehdyksi verhot mökin kuistille niistä. Saapa nähdä toteutuuko se toive.
   Kiitos Sinulle viestistäsi ja ihanaa helmikuuta. <3

   Poista
 2. Sieviä sydämiä, ajatuksella tehtyjä ❤ Jos merkatut liinat on sinun heikkous, niin virkatut pitsiliinat on minun. En meinaa malttaa jättää niitä kirpparille, vaikka niitä meiltä jo kasapäin löytyykin 😉

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jokaista liinaa pitää pyöritellä ja katsella sillä silmällä, miten parhaiten hyödyntää. Sanoin miehelleni, että tässä ei nyt kyllä ole järjen häiventäkään eikä tuntipalkoille pääse. Hän kannusti vaan jatkemaan, jos hyvältä tuntuu. Ja minä jatkoin. JOtenkin tuntui niin mukavalta ommella pitkästä aikaa; terapeuttista suorastaan. Ja nyt on jemmassa ystävänpäiväänkin pikkulahjoja ja osan jätän itselleni toki.
   Kiitos Eerika! Helmikuun iloa ja lumipitsejä! <3

   Poista
 3. On kyllä niin ihanan herttaisia sydämiä! Muutenkin blogistasi huokuu niin ihana positiivisuus, energisyys ja aitous! Minäkin väliin ompelen, mutta meidän 9kk ikäinen neiti on kyllä pitänyt äidin ompelukoneen ja saumurin äärestä visusti pois! On ollut niin sylivauva ja vain aikuisen syli kelpaa! Nyt on liikkeelle lähtenyt niin keittiön laatikot on kivaa tutkimista! Mutta, jospa vielä se ompelemisen aikakin tulee niin ainakin oletan! Mukavaa kevään jatkoa!
  T: Liisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Liisa sanoistasi. <3 Olen tässä matkan varrella opetellut näkemään ja sanomaan ääneen -sekä nyt kirjoittamaan- niitä asioita, jotka tuottavat minulle iloa. Se on ollut opettavainen matka mieheni rinnalla. Hän on opastanut, että onni on tässä lähellämme pieninä murusina;meidän tehtävänä on koota ne ja iloita niistä. <3
   Aikoinaan minäkin ompelin lapsillemme vaatteita ja paljon muutakin. Sitten vuosien, monien vuosien jakso, jolloin ompelukone oli vain vaateiden korjausta varten. Nyt minulla on taas aikaa ja mahdollisuutta tehdä sellaisia asioita,jotka ovat jääneet vähemmälle.
   Kaikella on aikansa. Sylivauva vaihe on ohikiitävä hetki. Nauti siitä täysin rinnoin!
   Mukava oli saada viesti Sinulta! <3

   Poista
 4. Ihana idea! Jotenkin ihanan herkkiä noista sydämistä tekee juurikin tuo kirjailtu kukka tuossa etupuolella sekä kerroksellinen vaikutelma, mikä tulee tuosta leikkauksesta.

  Minulla on vähän sama kuin Eerikalla, että jos kirpparilla tulee vastaan kaunis pitsiliina, melko varmasti sen myös ostan silläkin uhalla, että lipaston laatikot alkavat olla jo täynnä pieniä ja isompia pitsiliinoja 😁 Nekin ovat kyllä monikäyttöisiä. Viimeisimmäksi painoin niillä kuvioita patalappuihin.

  Lauantaipäivän iloa! 💛

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä on sydämelliset kukkaisajatukset yhdessä. <3
   Täytyy tunnustaa, että on niitä pitsisiä liinoja minullakin. On sellaisia, joita säästän mökin piirongin laatikossa ja niitä, joita hyödynnän betonitöissä. Liinoista kun on niin moneksi -onneksi. Iloksi ja "värkiksi"! ;) I
   Tämä lauantai menikin iloisessa seurassa Haaparannan Ikeassa. Kokemusta ja elämyksiä kertyi onneksi enemmän kuin ostoksia ja se on hyvä se! Siitä mies ja kukkaro kiittää! ;)

   Poista