Joulutervehdykseksi on kiva antaa lämpimäisleivonnaisia
ja nämä muffinssivuokalevyllä paistetut sämpylät voisivat olla
yksi sellainen lämpimäisajatus tänä jouluna.
Tein Hurjan viljaisista,
luottosämpyläjauhoistani,
löysän taikinan, johon laitoin
litran vettä, kaksi kuivahiivaa, 3-4 tl suolaa ja kilon pussin jauhoja
sekä lisäksi pari kolme desiä hiivaleipäjauhoja.
Voitelin muffinssipeltin ja jauhotin hiivaleipäjauhoilla.
Lusikoin peltin vuoat puolilleen taikinaa ja kohotin ne pelkästään siinä peltillä.
Paistoin 225 reilun 10 minuuttia.
Taikinasta tuli kaksi muffinssivuokapellillistä sämpylöitä eli 24 kpl
ja yksi isohko ohut leipä.
Sämpylät irtosivat näppärästi pellistä
ja ne olivat erityisen pehmoisia.
Varmaankin notkean, lusikoitavan taikinan ansiosta
ja siksi, että leipomisvaihe, jauhotetulla pöydällä pyöritteleminen ja vaivaaminen jäi pois.
Ja pöytää ei tarvinnut puhdistaa leipomisen jälkeen
ja kädetkin säilyivat melkolailla puhtaana eli
tämä oli melko siistiä leipomista.
Ristin tämän leipomuksen ajankohdan mukaan pikkujoulusämpylöiksi.
Uunituoreet sämpylät maistuivat porukalle ja tuli kehun sanojakin!
Ja ääneen ihmettelyä siitä, miten sama taikina eri muodossa maistuukaan aina erille. <3
Joulutervehdyssämpylöihin voisin käyttää myös kauraleipäohjetta aavistuksen vähemmillä jauhoilla.
Ja täältä löytyi myös yksi jouluinen leipäpostaus.
Matka jouluun jatkuu.
⭐⭐
Leipoen ja laulaen.
Onko sinulla tapana tehdä jouluisia leivontatervehdyksiä?
Ihana idea! Haluaisin viedä leivonnaistervehdyksiä enemmänkin mutta jotenkin joka vuosi aika vain menee eikä ehdikään! Mutta suotta siitäkään paineita ottaa, varmasti tulee sekin aika että ehtii enemmän :)
VastaaPoistaVoi mitä herkkuja, namm. Arvaa monta söin? Ainakin yhden rivin suoraan pelliltä;)
VastaaPoistaEipä ole tullut kokeiltua näitä jauhoja ja ajattelinkin ottaa kopin vinkistäsi, kiitos.
Vielä kun on luomua niin mikäs sen parempaa. Ihana tää sun joulukalenteri.
Niin ihana idea! Ruokalahja on kyllä aina ilahduttava. <3
VastaaPoista