Loma on tehnyt tehtävänsä.
Tuntuu mukavalle olla kotona ja tutuissa kuvioissa.
Tosin kontrasti sääolosuhteissa on ollut melkoinen;
eilen satoi vettä, oli kylmää sekä harmaata,
tänä aamuna maa oli valkoisena lumesta.
Takatalvisesta tunnelmasta huolimatta on kevät
ja toukokuun ensimmäinen ihan piakkoin.
Vappu, kevään juhla.
Vapun läheisyys innoitti tänään leipomaan
sekä tavallisia että gluteenittomia munkkeja.
Kuvissa gluteenittomia.
Tällä kertaa kokeilin gluteenittomiin Himoleipurin munkkiohjetta.
Täällä blogissa minulla on myös gluteenittomien munkkien ohje,
jonka vinkkasin eilen lapsenlapselleni
ja oli kuulema tullut hyviä munkkeja silläkin reseptillä.
Nuo em. ohjeet ovat aikalailla samanlaisia.
Käytän muuten nykyään gluteenittomissa pullissa ja munkeissa
sokerin määrästä puolet hienosokeria ja puolet fariinisokeria.
Fariinisokeria tuo väriä ja kivaa makua.
Gluteeniton taikina saattaa tuntua löysältä,
mutta ohjeen jauhomäärä riittää.
Taikinan kannattaa antaa olestua hetki niin se leipoutuu kyllä hyvin.
Mukavaa vapun aikaa Sinulle
ja keväisiä, pieniä, piristäviä pilkistyksiä tuolta maan povesta!
Sitä ensimmäistä kotipihan kukkaa odotellessa tässä!
Nam! Itse ajattelin leipoa munkkeja vasta maanantaina. :)
VastaaPoista