Tämä aamu valkeni kylmänä ja sateisena.
On ollut hyvä päivä leipoa munkkeja,
gluteenittomia ja tavallisia.
Laitoin tuoreista munkeista kuvan Instaan
ja siellä tuli pari kyselyä gluteenittomien munkkien ohjeesta.
Tässä se on!
Gluteenittomat munkit
On ollut hyvä päivä leipoa munkkeja,
gluteenittomia ja tavallisia.
Laitoin tuoreista munkeista kuvan Instaan
ja siellä tuli pari kyselyä gluteenittomien munkkien ohjeesta.
Tässä se on!
Gluteenittomat munkit
5 dl vettä
50 g hiivaa
1 muna
2 dl sokeria
1 tl suolaa
1 rkl kardemummaa
2tl vanilliinisokeria
2tl vanilliinisokeria
13-14 dl Semperin karkeaa jauhoseosta
150 g esim. laktoositonta Sunnuntai margariinia sulatettuna tai notkeana
Elikä normaalin pullataikinan ainekset muuten,
mutta jauhoina tietenkin gluteenittomat jauhot.
Vanilliinisokeri antaa kivan lisämaun.
Kohotukseen käytin kuivahiivaa.
Jotkut lisäävät psylliumia 2 tl,
mutta itse en ole sitä koskaan käyttänyt.
Vispasin sähkövatkaimella taikinaa niin kauan kuin kone jaksoi, jotta sain sitkoa
ja lopuksi vaivasin loput jauhot sekoituskauhalla.
Jauhoja pitää laittaa kyllä enemmän kuin ohjeessa,
taikinaa tunnustellen.
Ne jäi nyt mittaamatta,
kun käsituntumalla tein.
Kohotin taikinan hyvin liinan alla.
Sen jälkeen leivoin siitä pöydällä tangon, jonka paloittelin.
Pyörittelin palleroita ja litistin niitä vähän.
Kohotin munkit muovikelmun ja liinan alla hyvin ennen reikien tekemistä ja paistoa.
Paistoin munkit auringonkukkaöljyssä.
Maistijaismunkit sokeroin Siro-sokerilla
ja pakastin loput.
Pakasteesta on kätevä sulattaa ja sokeroida munkkeja tarpeen mukaan.
Jospa niitä olisi vielä vappunakin! ;)
mutta jauhoina tietenkin gluteenittomat jauhot.
Vanilliinisokeri antaa kivan lisämaun.
Kohotukseen käytin kuivahiivaa.
Jotkut lisäävät psylliumia 2 tl,
mutta itse en ole sitä koskaan käyttänyt.
Vispasin sähkövatkaimella taikinaa niin kauan kuin kone jaksoi, jotta sain sitkoa
ja lopuksi vaivasin loput jauhot sekoituskauhalla.
Jauhoja pitää laittaa kyllä enemmän kuin ohjeessa,
taikinaa tunnustellen.
Ne jäi nyt mittaamatta,
kun käsituntumalla tein.
Kohotin taikinan hyvin liinan alla.
Sen jälkeen leivoin siitä pöydällä tangon, jonka paloittelin.
Pyörittelin palleroita ja litistin niitä vähän.
Kohotin munkit muovikelmun ja liinan alla hyvin ennen reikien tekemistä ja paistoa.
Paistoin munkit auringonkukkaöljyssä.
Maistijaismunkit sokeroin Siro-sokerilla
ja pakastin loput.
Pakasteesta on kätevä sulattaa ja sokeroida munkkeja tarpeen mukaan.
Jospa niitä olisi vielä vappunakin! ;)
Oih, ompas hyvännäköisiä :) Kivaa viikonloppua!
VastaaPoista<3 Ja makukin oli kohdillaan!
PoistaNamskis! Itsekin pitää joku päivä leipoa. Viimeistään vappuna. :)
VastaaPoistaKevätperinteitä, joita on ihana vaalia! <3
PoistaOn kyllä hyvännököisiä ja kokosia gluteenittomiksi🖒varmasti nautittavan hyvää.
VastaaPoistaHarakka
Nämä kyllä kohosivat kivasti! :)
Poista