10. joulukuuta 2014

Gluteenittomia rieskasia (10.12.)

Taputtelin leipäsiä,
pieniä gluteenittomia rieskasia,
herkkuleipiä miekkoselle,

Tuli niin kotoinen lämpimäisten tuoksu. 
Ja hyvä mieli
-meille kahdelle.
Kaksinkertainen ilo!



Tosi kätevä resepti
-helppo ja nopea.

Perunarieskat

5 dl vettä
1 pss perunahiutaleita (80 g)
1,5 dl Semperin karkeita jauhoja
1 dl riisihiutaleita
0,5 tl suolaa

Vesi kiehautetaan ja siihen sekoitetaan perunahiutaleet.
Muut aineet laitetaan sekaan ja sekoitetaan tasaiseksi taikinaksi.

Leivotaan jauhotetulla pöydällä tanko,
joka jaetaan kymmeneen osaan.
Palasista taputellaan jauhotetuin käsin 
leivinpaperin päälle matalia rieskoja (halk.n. 12.cm).

Rieskat pistellään haarukalla 
ja paistetaan 250 asteessa uunin keskiosassa noin 15 minuuttia.



Kannattaa kokeilla! :)
Ja tuli tässä juuri mieleen, 
että voisi toki laittaa gluteenittomien sijaan ohrajauhoja.
Maistuis varmaan nekin.
Tavalliset! ;)

Kaisu


,

6 kommenttia:

  1. Ai, lämmin perunarieska! Niin herkkua! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä minäkin herkuttelin niillä. :) Sula rasva tirisi suupielistä, kun maistijaisista nautin!

      Poista
  2. Tämä ohje tuli tarpeeseen. Joudun itse käyttämään gluteenitonta ruokavaliota. Hyvät ja kätevät ohjeet ovat tervetulleita:-) . Kiitos sinulle ohjeesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä! Ihana, että sain auttaa sinua näin. <3
      Onhan se mukava saada uusia tuulia leipomiseen. Yllättävän paljon leipää kuluu ja on arvokasta ostettuna. Ja puoliskoni on kyllästynyt jo kaupan leipiin. Kotikutoiset ovat kuulema niiin hyviä. :)

      Poista
  3. Moi, gluteenittomuus ratkaisi, eli lukijaksesi liityin! Meillä leipää kuluu myös ja puolet perheestä on gluteenittomia. Tervetuloa visiitille meidän villaamme:)

    VastaaPoista
  4. Tervetuloa Tauvonpaikkaan! :)
    Minäkin käväisin pikaisesti sinun villassa. Mukava, että löytyi kanssasi ainakin yksi yhteinen juttu, eikä mikään pieni juttu olekaan! Kuulumisiin!

    VastaaPoista