"Olen leipuri Pulla,
kova kiire on mulla,
joulu joutuu, joulu joutuu,
siksi kiire on mulla..."
Vanha tuttu jouluinen lastenlaulu tuli mieleeni,
kun leivoin Tiikerinkakkuja joulumyyjäisiin.
Pitkästä, pitkästä aikaa
vanhalla hyvällä reseptillä aikojen takaa.
Se on lähtöisin Anni Helena -erikoisvehnäjauhopussin kyljestä!
Taitaa sekin tuotemerkki olla historian havinaa! ;)
Myyjäisissä aina joku kaipailee tätä peruskakkua. Ja totesin kyllä miniäni kanssa, ettei tämä hassumpi vaihtoehto ole äiti-ihmisellekään päiväkahville. Nykyajan herkut kun ovat kovasti kermaisempia ja juustoisempia kuin tämä kakku...Vanhassa vara parempi! :)
Tiikerinkakku
200 g margariinia
2 dl sokeria
3 munaa
2 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria
3,5 dl vehnäjauhoja
3 rkl tummaa kaakaota
3 rkl kermaa
Voi ja sokeri vatkataan vaahdoksi.
Munat lisätään yksitellen hyvin vatkaten.
Lisätään jauhot, joihin vanilliinisokeri ja leivinjauhe on sekoitettu.
Otetaan taikinasta kolmannes erilleen ja lisätään siihen kaakao ja kerma.
Taikina laitetaan kerroksittain voideltuun ja jauhotettuun vuokaan.
Paistetaan 175 asteen lämmössä noin 50 minuuttia.
¤¤¤¤¤¤¤
Jos teet ohjeen kolminkertaisena niin siitä tulee kahteen isoon vuokaan
tai kolmeen pienenpään.
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
Jätin yhden pienen kakun maistiaisiksi
ja pian se oli hävinnyt parempiin suihin,
Muruja oli vain lautasella...
Ihana, että maistui! <3
-Kaisu-
ja pian se oli hävinnyt parempiin suihin,
Muruja oli vain lautasella...
Ihana, että maistui! <3
-Kaisu-
Tiikerikakku on kyllä niin hyvää. Minun reseptiin ei kuulu tuota kermalorausta. Pitääpä testata joskus tätä ohjetta. :)
VastaaPoistaKerma ja tumma kaakao passaavat hyvin yhteen. :)
VastaaPoistaTekevät kakusta täyteläisemmän, juhlavamman...