Tässä yksi ihana herkku,
jonka lupasin jakaa teille silloin Perfect Home .-kutsujen jälkeen.
Minulla oli sekä gluteeniton että maidoton vieras.
Heille leivoin tällä ohjeella.
Suklaakakku ja kardemummavaahto
(gluteeniton, maidoton, kahdeksalle)
100 g margariinia (esim. laktoositon Sunnuntai käy)
2 munaa
2 dl sokeria
2,5 dl Semperin karkeita jauhoja
3 rkl tummaa kaakaota
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
1 dl appelsiinituoremehua
Vaahdota munat ja sokeri hyvin.
Sekoita kuvat ainekset keskenään ja lisää varovasti vaahtoon.
Lisää sulatettu ja jäähdytetty margariini sekä mehu varovasti sekoittaen.
Kaada irtopohjavuokaan tms.
Paista 175 asteessa 30-35 min.
¤¤¤
Vatkaa kerma ja mausta.
Kardemummavaahto:
2 dl Alpro Soya vispautuva
2 rkl sokeria
1,5 tl jauhettua kardemummaa
¤¤¤
Suklaakakun päälle voi sirotella tomusokeria.
Kakku sopii tarjoiltavaksi hieman lämpimänä tai kylmänä
kardemummavaahdon ja kahvin kanssa.
¤¤¤
Muille vieraille suklaakakun leivoin arvatenkin laktoosittomasta margariinistä ja vehnäjauhoista. Jauhoja riittää "normaalissa" 2 dl annokseen. Lisäsin vajaan desin suklaarouhetta makua antamaan ja mehun sijasta käytin laktoositonta maitoa. Kermana oli laktoositon vispautuva kerma. Leivoin tehokkuuden nimissä suklaakakun pellille ja tein edellä olevan ohjeen 3 x.
Kakku maistui ja kardemummakermavaahto oli monelle uusi makuelämys. Muutama palanen jäi lautaselle ja ne pakastin. Herkuttelin vielä viikolla ja kakkupalan maku oli ihan hyvä sulatettunakin.
Että semmoinen oli se herkku.
Maistuu joulunakin.
Maistuu joulunakin.
Sen pituinen se!
-Kaisu-
Ihana ohje, kiitos! Meidän pesueesta puolet on gluteenittomia, joten uudet ohjeet ovat aina tervetulleita:)
VastaaPoistaToivottavasti tämä maistuu teidän perheen gluteenittomille.
PoistaHerkkuhetkiä teille! :)