Taputtelin leipäsiä,
pieniä gluteenittomia rieskasia,
herkkuleipiä miekkoselle,
Tuli niin kotoinen lämpimäisten tuoksu.
Ja hyvä mieli
-meille kahdelle.
Kaksinkertainen ilo!
Kaksinkertainen ilo!
Tosi kätevä resepti
-helppo ja nopea.
Perunarieskat
5 dl vettä
1 pss perunahiutaleita (80 g)
1,5 dl Semperin karkeita jauhoja
1 dl riisihiutaleita
0,5 tl suolaa
Vesi kiehautetaan ja siihen sekoitetaan perunahiutaleet.
Muut aineet laitetaan sekaan ja sekoitetaan tasaiseksi taikinaksi.
Leivotaan jauhotetulla pöydällä tanko,
joka jaetaan kymmeneen osaan.
Palasista taputellaan jauhotetuin käsin
leivinpaperin päälle matalia rieskoja (halk.n. 12.cm).
Rieskat pistellään haarukalla
ja paistetaan 250 asteessa uunin keskiosassa noin 15 minuuttia.
Kannattaa kokeilla! :)
Ja tuli tässä juuri mieleen,
että voisi toki laittaa gluteenittomien sijaan ohrajauhoja.
Maistuis varmaan nekin.
Tavalliset! ;)
Kaisu
Ai, lämmin perunarieska! Niin herkkua! :)
VastaaPoistaKyllä minäkin herkuttelin niillä. :) Sula rasva tirisi suupielistä, kun maistijaisista nautin!
PoistaTämä ohje tuli tarpeeseen. Joudun itse käyttämään gluteenitonta ruokavaliota. Hyvät ja kätevät ohjeet ovat tervetulleita:-) . Kiitos sinulle ohjeesta!
VastaaPoistaOle hyvä! Ihana, että sain auttaa sinua näin. <3
PoistaOnhan se mukava saada uusia tuulia leipomiseen. Yllättävän paljon leipää kuluu ja on arvokasta ostettuna. Ja puoliskoni on kyllästynyt jo kaupan leipiin. Kotikutoiset ovat kuulema niiin hyviä. :)
Moi, gluteenittomuus ratkaisi, eli lukijaksesi liityin! Meillä leipää kuluu myös ja puolet perheestä on gluteenittomia. Tervetuloa visiitille meidän villaamme:)
VastaaPoistaTervetuloa Tauvonpaikkaan! :)
VastaaPoistaMinäkin käväisin pikaisesti sinun villassa. Mukava, että löytyi kanssasi ainakin yksi yhteinen juttu, eikä mikään pieni juttu olekaan! Kuulumisiin!