24. huhtikuuta 2015

Gluteeniton mamman marjapiiras

Perjantain tuulahdus leipomapäivästä!. :)

Olin ajatellut leipoa huomisiin myyjäisiin gluteenitonta, koska siitä on aina uupeloa myyntipöydissä.
Mamman marjapiirakkaan päädyin siksi, että meille oli tullut vahingossa isojen foliopiirakkavuokien sijaan sellaisia pienempiä vuokia (0,85 l) ja hoksasin niiden olevan juuri sopivan kokoisia tähän tarkoitukseen ja tulevat näin käytettyä. Tästä piirakasta tulee 4-6 palaa piirakkapalan koosta riippuen eli aika hyvä koko gluteenittomalle tuotteelle. :)



Mamman gluteeniton marjapiiras

150 g margariinia
1 dl sokeria 
1 muna
2,5 dl Semperin karkeita jauhoja
0,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Margariini ja sokeri vaahdotetaan ja siihen lisätään muna sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet.
Levitetään vuokan pohjalle ja päälle laitetaan jäiset marjat (5 dl) ja seuraavista aineista sekoitettu täyte: 

2 dl laktoositonta kermaviiliä
0,5 dl sokeria
1 muna
1 tl vanilliinisokeria

Paistetaan 200 asteessa n.35 minuuttia.

~~~~~~~~~~~~

Tämmöisiä marjaisia leivonnaisia tällä kertaa.
Tällä ohjeella tulee hyvä vierasvara pakkaseen;
sopii ja maistuu kaikille! ;) 



Olethan muuten osallistunut Greengaten lattemukin arvontaan täällä .

Viikonlopun iloa!

Kaisu

2 kommenttia:

  1. Pitääpä laittaa resepti muistiin, kun veljen vaimo on keliaakikko. Pitääpä käydä lukemassa sun edellinenkin juttu, kun olen ollut ihan blogipimennossa tuon haasteen kanssa, jota blogissani väläytin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin kuin kirjoitinkin, tämä on hyvä vierasvara! Ja ei moiti pakastustakaan. :)
      Tässä alkaa olla blogipimentoa, kun ulkoilu ja valo tempaavat mukaan. Hyvä näin! :)

      Poista