9. huhtikuuta 2015

Haravointia ja tuulen tuiverrusta, kevättä

Merikaupungissa tuulee
tu-tu tuulee
merikaupungissa aina tuulee, 
tu-tu tuulee 
esittivät eskarilaiset kerrallisessa kevätjuhlassa.

 Ja sehän on niin, että tuulta meillä tosiaan on ja piisaa. Jos jonain päivänä ei tuule, niin se kyllä kanssapuheissa muistetaan mainita. Tänään on taas ilmoja pidellyt! Aamu alkoi pilvisellä säällä. Välillä vihmoi vettä ja tuuli navakkaakin navakammin.

Lähdin tyttären kanssa neljän maisssa lenkille selkeässä säässä ja matkalla meidät yllätti valtava raekuuro sekä ukkosen jylinä. Urhoollisesti kiersimme kuitenkin lenkkimme ja loppumatkasta meitä ilahdutti mieltä hivelevä auringon paiste.


 Rakeet ihmetyttävät aina lapsia 
ja onhan se ukkonenkin jotenkin jännittävä asia tähän aikaan vuodesta!


Kotipihassa päätin kerätä muutamia risuja ja roskia, mutta niin vain innostuin kevään ensimmäiseen haravointiin ja etupiha siistiytyi kovasti. Ihanasti ilta-aurinko loi säteitään pihaan. :)


Takapihalla on ollut nuorimmaisen kavereita trampoliinilla koko iltapäivän. Pyöriä on pihassa kiitettävä määrä. Minusta on kiva, kun ne tuossa touhuavat ja tiedänpähän ainakin missä omanikin on. :)


Vanha lastenpyöräkin on näköjään haettu varastosta esille. On "crossailun" aika! <3


Kukkapenkissä alkaa näkyä jo elämää. Minua ilahdutti kovasti, kun viime kesänä istuttamani syysleimut ja pioni näyttävät "puskevan" valoa ja uutta kesää kohti. 


Vuohenjuuri odottaa terhakkana lehtikasassa. 
Nostan sen kohtapuolin ruukkuun tuohon etupihan puolelle kukkimaan.


Syksyllä toin pihaan mökiltä näitä puolen metrin mittaisia männyn taimia. Ne ovat antaneet vihreyttä syksyyn ja talveen. Kohta ne saavat väistyä ja uudet ilahduttajat tulevat tilalle. :)


Nämä männyn taimet ovat tehtävänsä tehneet. Ne ovat olleet kukkapenkin reunassa
turvaamassa kukkia pieniltä jaloilta ja lumen kolaajilta.


Näissä keväisissä tunnelmissa tänään

~~~Kaisu~~

8 kommenttia:

 1. Mukavasti kukkapenkissäsi jo vihertää ja punertaa. Aina niin ihmeellinen on kevään ja auringon voima! -Ride-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. :) Kasvun ihme pysäyttää ja puhuttelee aina. Mustasta maasta, kylmästä nouseva elämä jaksaa ihmetyttää.
   Ja valo patistaa liikkeelle ja touhuamaan tuonne pihalle. Mahtava homma! :)

   Poista
 2. Onpa teillä siellä merellisessä kaupungissa jo maa lumettomana. Meillä on vielä keski-Suomessa hanget. Melkein voisi hiihtää. No, ei kuitenkaan enää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih! Oli lumetonta! :) Ja nyt sataa lunta kuin aisaa! Saavat kukat tuta räntäsateen märkyyden. Lapset ruukasivat pieninä sanoa näistä keleistä, että kevät ja talvi taistelee, kumpihan voittaa?!

   Poista
 3. Kevättyöt on niin mukavia ja kiva aina nähdä mitä maasta talven jälkeen nousee. Meilläkin meri on niin lähellä, että tuulta riittää:-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se kasvun näkeminen on niin hykerryttävää. Taidan lisätä uusia perennoja nyt keväällä noiden em. kasvien lomaan. On taas seuraavanakin keväänä mitä malttamattomana odottaa!

   Poista
 4. Voi kun teillä on kevät! Oulussa tuli tänään taas kunnolla lunta ja nyt myrskyää. Ajattelin lähtä juoksemaan myötätuuleen tietty. Eteen päin pääsee kuin itsestään:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kevät on saapunut. :)
   Meillä niin kuin teilläkin tuuli on ainainen seuralainen. Sanotaan, että vastatuuli vahvistaa, mutta vähempikin vahvistaminen riittäisi... :)

   Poista