Perjantain tuulahdus leipomapäivästä!. :)
Mamman marjapiirakkaan päädyin siksi, että meille oli tullut vahingossa isojen foliopiirakkavuokien sijaan sellaisia pienempiä vuokia (0,85 l) ja hoksasin niiden olevan juuri sopivan kokoisia tähän tarkoitukseen ja tulevat näin käytettyä. Tästä piirakasta tulee 4-6 palaa piirakkapalan koosta riippuen eli aika hyvä koko gluteenittomalle tuotteelle. :)
Mamman gluteeniton marjapiiras
150 g margariinia
1 dl sokeria
1 muna
2,5 dl Semperin karkeita jauhoja
0,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Margariini ja sokeri vaahdotetaan ja siihen lisätään muna sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet.
Levitetään vuokan pohjalle ja päälle laitetaan jäiset marjat (5 dl) ja seuraavista aineista sekoitettu täyte:
2 dl laktoositonta kermaviiliä
0,5 dl sokeria
1 muna
1 tl vanilliinisokeria
Paistetaan 200 asteessa n.35 minuuttia.
~~~~~~~~~~~~
Tämmöisiä marjaisia leivonnaisia tällä kertaa.
Tällä ohjeella tulee hyvä vierasvara pakkaseen;
sopii ja maistuu kaikille! ;)
~~~~~~~~~~~~
Tämmöisiä marjaisia leivonnaisia tällä kertaa.
Tällä ohjeella tulee hyvä vierasvara pakkaseen;
sopii ja maistuu kaikille! ;)
Pitääpä laittaa resepti muistiin, kun veljen vaimo on keliaakikko. Pitääpä käydä lukemassa sun edellinenkin juttu, kun olen ollut ihan blogipimennossa tuon haasteen kanssa, jota blogissani väläytin.
VastaaPoistaNiin kuin kirjoitinkin, tämä on hyvä vierasvara! Ja ei moiti pakastustakaan. :)
PoistaTässä alkaa olla blogipimentoa, kun ulkoilu ja valo tempaavat mukaan. Hyvä näin! :)