Alkujaan tämä resepti on ilmeisesti ruotsalaisesta
muumimamma blogista ja nimeltänsä
paras gluteeniton näkkileipä.
Mieheni toi tämän näppärän reseptin minulle kokeiltavaksi
ja siitä sitä tuleekin oikein kuitupitoista nakerreltavaa kerrakseen.:)
Laita kiertoilmauuni lämpiämään 150 asteeseen.
Tarvitset näkkäriin
2 dl maissijauhoja
3/4 dl auringonkukansiemeniä
1/2 dl pellavansiemeniä
1/2 dl seesaminsiemeniä
1/2 dl kurpitsansiemeniä
2 1/2 dl kiehuvaa vettä
1/2 dl öljyä
sormisuolaa
Kuiva-ainekset sekoitetaan keskenään.
Lisätään kiehuva vesi ja öljy.
Sekoitetaan tasaiseksi massaksi.
Levitetään ohuelti uunipellille kädellä, jossa on muovipussi.
Tulee uunipellillinen.
Ripotellaan pinnalle sormisuola ja jos haluat, voit painella sen taikinaan.
"Leikkaa" haluamasi kokoisia palasia ja
laita tunniksi paistumaan.
Anna jäähtyä.
Nauti! :)
-Kaisu-
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti