27. tammikuuta 2015

Leivotaanpa gluteenitonta näkkäriä!

Alkujaan tämä resepti on ilmeisesti ruotsalaisesta 
muumimamma blogista ja nimeltänsä 
paras gluteeniton  näkkileipä. 
Mieheni toi tämän näppärän reseptin minulle kokeiltavaksi 
ja siitä sitä tuleekin oikein kuitupitoista nakerreltavaa kerrakseen.:)




Laita kiertoilmauuni lämpiämään 150 asteeseen.

Tarvitset näkkäriin
2 dl maissijauhoja
3/4 dl auringonkukansiemeniä
1/2 dl pellavansiemeniä
1/2 dl seesaminsiemeniä
1/2 dl kurpitsansiemeniä
2 1/2 dl kiehuvaa vettä
1/2 dl öljyä
sormisuolaa

Kuiva-ainekset sekoitetaan keskenään.
Lisätään kiehuva vesi ja öljy.
Sekoitetaan tasaiseksi massaksi.
Levitetään ohuelti uunipellille kädellä, jossa on muovipussi.
 Tulee uunipellillinen.
Ripotellaan pinnalle sormisuola ja jos haluat, voit painella sen taikinaan.
"Leikkaa" haluamasi kokoisia palasia ja 
laita tunniksi paistumaan.
Anna jäähtyä.
Nauti! :)

-Kaisu-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti