24. helmikuuta 2015

Kodinhoitohuoneen uusi ilme

Täällä on puuhasteltu kodinhoitohuoneen remontin kanssa.
Remonttiajatuksia ja -suunnitelmia on viety käytännön asteelle. :)
Huone on maalattu ja eilen poikamme kokosi  liukuovikomeron.
Ilomielellä olen taitellut vaatteita ja  järjestänyt tavaroita kaappiin. 

Olen niin mielissäni tästä kodinhoitohuoneeni ilmeen muuttumisesta, 
että tohdin kuin tohdinkin laittaa nämä ennen - jälkeen vertailukuvat tänne.
Elikä 80 -luvun Puustelli -mallin  mäntyovikaapeista valkeaan Niemen tehtaiden liukuovikaappiin
-kuin yöstä päivään. :)Kuvassa näkyvä valkoinen  50- luvun pöytä toimittaa pöydän virkaa, kunnes saamme tilalle riittävän korkean pöydän. Tämä olisi ollut minulle todella mieluinen vaihtoehto, mutta pyykkien käsittely seisaaltaan on selkäystävällisempää aavistuksen verran korkeamman tason ääressä. Minulla oli jo yksi "baaripöytä" kiikarissa, mutta siinä oli turhan vähän pöytätilaa. Ehkäpä me teemme työpöydän itse...


 Ostin tämän kellon lauantain kaupunkireissulla ns. heräteostoksena. Minusta se oli niin "minun näköinen" ja  tähän tunnelmaan oikein sopiva! Verhoksi nakkasin tuon valkean neliskulmaisen liinan. Ehkä se on väliaikainen, ehkä ei. :)

Jatkan touhuamista kodikkaassa huoneessani ja  jonakin päivänä laitan lisää kuvia. :)

Toki olisi kiva kuulla kommentteja ja ajatuksia, 
käytännön kokemuksia kodinhoitohuoneiden tiimoilta! 
Jos vaan jaksatte kirjoittaa, niin mielelläni niitä lukisin. <3

~~Kaisu~~

10 kommenttia:

 1. Onpa kivan näköinen! Värimaailma on hillitty. Ja kello todella hyvä heräteostos.sopivasti romanttinen.
  Pöytä taso on hyvä olemassa.mutta sitä tulee olla kohtuudella muuten ne kerää turhaa tavaraa.hyvältä näyttää jo tässä vaiheessa.
  Harakka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3 Jotenkin se tuo valkea ja harmaan sävyt on minun juttu. Väriä tulee pyykeistä ja pyyhkeistä!!! :)
   Pöytä on oikeasti semmoinen laskutila, että sitä ei kannata liikaa olla. Pyykin taittelun ja ompelukoneen verran!
   Mukava on ollut miettiä näitä juttuja. Lapsetkin ovat antaneet paljon positiivista kannustusta. Kiva,että huomaavat puhtauden, kauneuden, toimivuuden merkityksen. <3

   Poista
 2. On kyllä todella tyylikäs uusi kaappi. Verho muuten näyttää erittäin kauniilta ja kellokin oli hyvä ostos:-) . Meillä kodinhoitohuone on aikamoinen toimintakeskus;-) . Talomme on vähän reilu kolme vuotta vanha ja vanhan talon pienen khh:n takia halusimme uudesta khh:sta isomman ja toimivamman. Nyt meillä on omana tilana käytävä, jossa on vain vaatekaappeja eli perheen jäsenten vaatteet on siellä. Huoneissa ei ole vaatekomeroita. Oma pieni tila on pesutila, jossa on pesukone ja kuivuri ja pyykkiteline. Siellä riittää puuhasteltavaa:-) . Uudet muutokset antaa kyllä motivaatiota pyykkihommiin:-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ajatuksistasi! <3
   Se on aivan huippujuttu, että uusiin koteihin tehdään kodinhoitohuoneista riittävän isoja ja suunnitellaan ne oikeasti kodin hoitoon ja huoltoon. Tämä koti on rakennettu aikoinaan aikuisten tarpeisiin, mutta niin kuin ennemmin olen kirjoittanut -luovilla ratkaisuilla ja "tähän tyytymisellä" on selvitty.
   Aivan innoissani olen nyt tätä tilaa suunnitellut ja nyt pyykkihommat hoituvat valoisimmissa merkeissä ja tähän elämän tilanteeseen sopivilla ratkaisuilla. Kaikella on aikansa! Niin oli tälläkin remontilla. :)

   Poista
 3. Onpas upea muutos! Selvästi tuo uusi kaappi tarvitsee tuon uuden kellon ja tyylikkään verhon. :)
  Meillä ei vanhassa rintamamiestalossa ole oikeaa kodinhoitohuonetta. Pesukone on kylpyhuoneessa, vaatekaapit pukuhuoneessa ja omissa huoneissa. Vaatteiden silitys on ompeluhuoneessa, jossa on muukin vaatehuolto, kuten korjaus. :) Oikeasti en ole edes kaivannut oikeaa kodaria.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pikku Akka! <3
   Se onkin tässä kodinhoidossa niin mukavaa, että jokaisella on omat, hyvät käytännöt ja arjen toiminnot. Ne eivät ole välttämättä isoja tilaratkaisuja. :) Sitä kekseliäisyyttä ja toimivuutta on ja piisaa pyykkihuollonkin maailmassa. Ajatuksia sekä hoksautuksia jakamalla, jonkun arki saattaa saada hyviä ideoita.
   Ilman kodinhoitohuonetta sitä mentiin omassa kodissanikin ja hyvin äiti sai arjen rullaamaan. <3 Pääasia,että homma hoituu!

   Poista
 4. Se on hyvä kevään merkki, että uudistaa kotia! Huippu juttu! Mukavia pyykkipäiviä sinne! -Ride-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vaan ! :) Kevät on uuden alku monella tapaa. Aurinko antaa voimaa ponnisteluihin! Kyllä nyt mieluusti pyykkiä huollan! :)

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllähän tämmöinen piristää! Pitkään suunnitteilla ollut juttu, jonka edelle aina joku muu kiireellisempi mennyt. Mutta nyt saa iloita tästä! :)

   Poista