5. marraskuuta 2014

Vohvelikakku

Syyskuisen kastejuhlan alla poikani sanoi tarjoavansa vohveleita heidän kotoisassa perhejuhlassaan.
Se ajatus oli jäänyt elämään ja toteutui miniäni kättentyönä -vohvelikakku!

Oiva vaihtoehto täytekakulle.  

Tällaisen voisi tänä viikonloppuna tekaista isälle ja se taatusti maistuu myös lapsille. Ristijäisiin tein maidottoman ja luontaisesti gluteenittoman version, jolloin maidon korvasin vedellä ja kermana oli Alpron vispautuva soya. Väliin laitoin valmista hilloa "punaisesta pikkuastiasta", johon olin murskannut mauksi pakastemansikoita.



Meidän vohveliraudan mukana tuli  ohje, 
jolla olen tehnyt tavalliset ja gluteenittomat vohveliherkut.

Perusvohvelit :)

6 dl maitoa tai vettä
3 munaa
1 dl sokeria
0,5 tl suolaa
vanilliinisokeria
5 dl vehnäjauhoja tai Semper karkeaa jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta
100 g sulatettua margariinia tai voita

Ainekset sekoitetaan keskenään sähkövatkaimella, rasva viimeisenä, jäähtyneenä.
Annoksesta tulee n.12 vohvelia.
Vohveleiden pitää jäähtyä vähän. 
Kermavaahtoa ja hilloa väliin....


Tällaista makeaa ja sen jälkeen maistuukin jo suolainen herkku. ;)
Kotitaloustunnilla oli kuulema tehty jotain suolasta 
ja siitä muistui mieleeni yksi unohduksissa ollut juttu.
Toisella kerralla kirjoittelen siitä...

-Kaisu-







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti