5. tammikuuta 2018

Tilantuntua, arkeen paluuta ja pohdiskelua

Ihana tilantuntu ja valoisuus täyttää kodin,
kun joulukuusi vietiin pois 
ja jouluiset koristeet kerättiin laatikoihin odottamaan uutta joulua.

Joulun jälkeiseen siivouksen jälkeen tulee möbleerattua huonekalut uuteen malliin 
ja jälleen löytyi kiva uusi järjestys oleskelutilaamme.Samalla kertaa liikutti ja huvitti, kun huomasin:
siivouksen jälkeen joulusta jäi jäljelle  kaksi joulutähteä,
ikkunaan ja pöydälle.

Vähiin se joulu meni,
mutta olennainen jäi vielä loppiaisen yli.
Joulutähti,
tähti, joka johdatti jouluun.


Olen miettinyt tässä  erästä somessa lukemaani kommenttia, 
jonka mukaan Instan ja somen kuvat ovat
"kiiltokuvamaisia, pumpulimaisia ja kermavaahtoisia",
kaukana arjesta.

Minusta on kyllä kiva jakaa sellaisia kuvia,
asioita ja näkymiä,
jotka voimauttavat minua,
jotka ovat minulle tärkeitä,
jotka näen kauniina.


Olen opetellut tietoisesti näkemään,
katselemaan, löytämään
positiivisia, kauniita asioita
ja iloitsemaan niistä.

Ei positiivisuus ja elämän kauneuden kuvaaminen tarkoita sitä,
että elämä olisi täydellistä.
Epätäydellisyys ja keskeneräisyys on osa meitä
hamaan loppuun saakka.

~~~~~~

Eräällä äitien kurssilla mietimme mikä antaa arjessa antaa.
Jollakin se oli kodin yksi siisti, kauniisti sisustettu nurkka, 
johon hän istahti, 
selin arjen  kaaokseen 
ja nautti näkymästä, omasta tilasta.
Toinen nautti kynttilän valosta, tuoksusta, lehtipinosta ja omasta rauhasta.
Joku hakkasi hikipäässä polttopuita ja iloitsi kasvavasta klapikasasta.

Kuvaamisen ja nauttimisen arvoisia, kauniita asioita on monenmoisia.
On arjen "ei aina niin kuvauksellisia" -tilanteita,
juhlan auvoisia hetkiä.
unelmia ja haaveita,
projekteja, 
tieten aseteltuja taiteellisia kuvia.


Tänään kuvasin minulle tärkeää
joulun jälkeistä seesteisyyttä ja joulun jälkimaininkeja.
Tämä hetki oli nyt tärkeä minulle.

Mitä mieltä sinä olet Instan ja / tai  blogien kuvista,
niiden kuvakulmista, käsittelemisestä ynnä muusta sellaisesta?


Rauhaisaa, levollista loppiaisviikonloppua!

-Kaisu-

30 kommenttia:

 1. Olen sitä mieltä, että on turhaa kritisoida toisten kuvia ja tekstejä...olivat sitten miten epätodellisia tahansa. EI todellakaan ole pakko käydä sellaisen blogin sivuilla, josta ei tykkää!
  Yhteen aikaan tuo kritisointi oli oikein "muotia", mutta onneksi muodit menevät ja tulevat..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hannele <3
   Juurikin näin; kuvien katseleminen on aivan vapaaehtoista. Jos ne eivät miellytä niin turhaan niitä siellä katselee ja niistä kärsii. ;)

   Poista
 2. Pumpulissa on kiva olla kaiken arjen keskellä <3 Kauniista kuvista on kiva nautiskella (vaikka oma koti näyttäisi ympärillä siltä kuin pommi olisi räjähtänyt). Kivaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pumpuli on pehmeää, siihen on kiva upottautua. <3
   Kuvat voimauttavat ja niistä saa kivoja ideoita omaan tuttuun turvalliseen arkeen ja välillä siihen kaaokseenkin! ;)
   Kiitos kommentistasi!

   Poista
 3. Minusta on ollut rauhoittavia nuo kuvasi ja kuvakulmasi. Samalla on itse opetellut näkemään ja laittamaankin pieniä yksityiskohtia joista on iloa itselle ja muille. Jotenkin tuntui hyvältä laittaa joulua pois ja suunnata katsetta kevääseen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joulu on kyllä ihana "vedenjakaja" vuodessa. Syksyn pimeydessä sytytellään valoja ja kaunistetaan koti vähin erin suureen juhlaan.
   Uusi vuosi tuo sitten tietoisuuden pitenevästä päivästä ja lisääntyvästä valosta. Sitä myöten kaikki ylimääräinen joutaa pois ja katse tähyää kevättalveen. Kaikella on aikansa ja tehtävänsä vuoden kulussa.

   Kiitos Irmama ajatuksistasi! <3

   Poista
 4. Tällä iällä osaa jo katsoa sormien läpi😊Luen mielelläni sellaisia blogeja,joista jää hyvä mieli. Blogin pitäjä saa tehdä juuri sellaista kuvakulmaa, joka on hänelle tärkeää.Kaikkia ei voi miellyttää, eikä se suinkaan varmaan ole kellään tarkoituskaan.Omannäköiset ovat aina parhaita.Kiitos tästä blogista. Mukavaa loppiaista😍T. Pirta

  VastaaPoista
  Vastaukset

  1. Blogi on tosiaankin kirjoittajansa näköinen ja niin pitääkin olla.
   Ja lukijat tekevät siihen sen toisen puolen. <3
   Kiitos sinullekin myötäelosta ja kommenteistasi!

   Poista
 5. Hyvä aihe. Olen itsekin miettinyt paljon muiden valokuvia ja omia kuvaamisiani. Ihailen kauniita kuvia ja mietin, kuinka paljon niihin onkaan kulutettu aikaa ja vaivaa. Omat kuvat tuntuvat räpsäisyiltä, mutta haaveenani olisi kehittyä valokuvauksen saralla. Olen aikeissa hankkia kuvausvalon. Minusta kuvaaminen ja kaiken asettelu, on harrastus siinä missä joku muukin tekeminen. Huomaan, että toisten hienot otokset joskus ärsyttävät siitä syystä, koska itse ei pysty samaan. Koti ei ole niin täydellisen kuvauksellinen. Jokainen varmasti pyrkii kauniisiin kuviin ja mukaviin ideoihin. Miksi haluaisi julkaista huonoja kuvia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Leena ajatuksistasi! <3

   Minäkin olen harjoittelija kuvien otossa; varmaan ikiaikainen opiskelija. Minulla on kamera, jonka ohjekirjaa en vaan jaksa lukea ja tutkia. Asetukset ovat aivan pielessä ja silleen.
   Minä en kerkeä käsitellä enkä muokkailla minun otoksia vaan nakkaan ne luomuna tänne jakoon. Ne ovat aidointa Kaisua silloin! ;)

   Ilmoittauduin maaliskuussa olevaan viikonlopun valokuvauskurssille. Josko sieltä saisin varmuutta ja ymmärrystä kuvien ottamiseen.

   Minä tykkään ajatuksesta "käännä katseesi aurinkoon niin varjot jäävät taaksesi"! Kun katselee kauneutta luonnossa, kuvissa, ihmisissä, kaikessa, murheet ja ikävät asiat pakkaavat jäämään taka-alalle.


   Poista
  2. Olipa kiva lukea, että sinäkään et jaksa tutkia ohjekirjaa ja nakkaat kuvat luomuna tänne:) Sait mieleni iloiseksi ja hymyn huulilleni. Olen ihan samanlainen. Itselaukaisijan olen pakosti opetellut, että pystyn itse puuhailemaan tämän harrastukseni parissa.

   Poista
  3. <3 Kantapään kautta moni asia tulee opittua ja tinkatilanteessa kysyttyä apua. Nämä kuvat täällä ovat ensijaisesti muistoja itselle ja ne muistot välittyvät vähemmälläkin fiilauksella. ;)

   Poista
 6. Kauniit kuvat ❤ Seurailen semmoisia blogeja, joissa silmä ja sielu lepää. Kuten sinun ❤ Melkoisen turha tuommoinen "pumpulimainen ja kermavaahtoinen" kommentti. Onko semmoisia pakko edes kirjoittaa? Seurasin aikanaan erästä blogia (tekijä lopetti...) ja sen kommentit olivat suurimmalta osin pelkkää kuran heittoa: liian kaunis koti, liian kauniisti puettu lapsi, liian sitä ja liian tätä. Harmitti niin blogaajan puolesta, sillä itselleni tuo blogi oli arjen juhlaa ❤

  Toivon, että jatkat omalla, kauniilla tavallasi ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos rita sanoistasi ja kannustuksesta! <3

   Kommentit ovat kommentteja ja niitä kirjoitetaan ihastuksessa ja vihastuksessa. Kaikilla mielipiteillä on toki tilansa ja oikeutuksensa, mutta asiasisältö jäi tässä yllättävästi itseä mietityttämään.

   Olen kyllä yllättänyt tämän postauksen kommenteista ja määrästä. Ihmiset kyllä tykkäävät tavallisesta arjesta, mutta myös kauniista, taiteellisista, mietityistä kuvista. Kaikille tyyleille on kannattajansa; ilmeisesti myös suttuisista, kaaoksen sekaisistakin, joita en kyllä itse halua missään tapauksessa jakaa. Positiivisuus, kauneus ja valo ovat avainsanoja.

   Poista
 7. Samalla lailla minäkin ajattelen kuin sinä. Kuvat ovat kuvia, usein tiukasti rajattuja. En minä ainakaan halua kuvata sotkuja, sitä kun näen kokoajan ympärillä. Minusta on suorastaan voimauttavaa ottaa sellaisia kuvia, mitkä näen itse kauniina ja mistä ehkä joku muukin saa iloa ja inspiraatioita. Valokuvaus on mukavaa arjen vastapainoa ja harrastus siinä missä joku muukin. Vielä blogeista yleensä... Monesti olen miettinyt miten ihmiset eivät voi ymmärtää, että vastoinkäymiset, surut ja murheet kuuluvat jokaiset elämään, mutta harva haluaa kaikkia elämän nurjia puolia jokaiselle avata. Minä ainakin tykkään lukea sellaisia hyvänmielen blogeja ja sellaisen toivon omankin blogin olevan. Tämä sinunkin blogi on juuri sellainen maustettuna aidolla elämänmaulla ❤ Tykkään hirmuisesti ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana Eerika, kiitos ajatuksistasi! <3

   Juurikin hyvää mieltä ja jaettua iloa sitä toivoo saavansa jakaa täällä. Nurjaa mieltä ja murhetta on jakamattakin, piisalle asti.

   Se rajaaminen on se sana, joka erottaa meidän kiiltokuvamaiset kuvat kaatuneista kaakaokupeista ja pöydänalusen leivänmuruista. Rajaaminen on se millä erottaa kauneuden vähemmän kauniista, yksityiskohdan taustasta.

   Sitä rajaamista ja tarkentamista sekä valottamista ja häivyttämistä minä haluaisin kovasti oppia. En osaa maalata enkä piirtää, mutta esineitä ja asioita limittäin ja lomittain asettelemalla voin saada kivoja kuvakulmia. Niitä kuvaamalla syntyy joskus kaunista minunnäköistä taidetta, pumpulireunaisiakin kuvia.

   Sinun blogissakin on niin ihanan levollisia kuvakulmia ja mieltä ilahduttavia yksityiskohtia. Niitä on mukava käydä kurkkimassa! <3

   Poista
 8. Ehkä sellaista kauniit kuvat ja kuvakulmat saattavat ahdistaa, jolla oma elämä on kaaoksessa eikä jaksa voimautua muiden kauniista kuvista. Että oma elämä ahdistaa eikä jaksa iloita toisen ilosta. Että ehkä itsekin haaveilee siitä kauniista ja pumpulimaisesta, mutta ei vaan osaa tai saa aikaiseksi....

  Itse haluaisin kans kehittyä kuvaajana, ihan kuin Leena tuossa edellä kirjoitti. Varsinkin näin pimeän aikaan kuvien ottaminen on tosi haastavaa. Sinulla on kauniita kuvia ja voimauttavia tekstejä. Jatka vain omalle tyylillesi uskollisena.

  Onnellista loppiaista! Täälläkin vielä tähdet johdattavat. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pikku Akka ajatuksista ja rohkaisusta. <3

   Nämäkin joulunpäättäjäiskuvat ovat hämyisiä, illan kähmyssä napsittuja, pikaisia otoksia. Tietoisesti rohkenin laittaa. Niissä välittyy itselle loppiasaaton tunnelma, illan hämäryys, valokuvaamisen haastavuus ...
   Nämä kuvat ovat muistoja, joissa tunnelma on tarkkuutta ja sävyjä olennaisempi!

   Yllä jo Leenalle kerroinkin valokuvauskurssista, jolle ilmoittauduin! :)

   Tähdet. Sama tähtitaivas meidänkin yllä. <3

   Poista
  2. Valokuvauskurssi olisi kyllä niin kiinnostava. Meillä täällä ei vain semmosia ole järjestetty moneen vuoteen.

   Poista
  3. Tilasin eilen kuvausvalon! Odotan sitä malttamattomana. Sen kanssa voi kuvata vaikka töiden jälkeen illalla.

   Poista
  4. Pikku Akka, minäkin olen pitkään katsellut ko. kurssia. Sellaista napakkaa, lyhyttä ja nyt nappasi. Toivon mukaan sille on tulossa riittävästi väkeä, että toteutuu.

   Leena, kerropa sitten kokemuksiasi valosta!

   Poista
 9. Yhdyn edellisiin kommentteihin! Valokuvauskurssi olisi huippu, toki silloin tarvittaisiin se kamerakin.. :) Täällä blogataan kännykän räpsyillä ja välillä se kyllä harmittaa kun omat kuvat on just niitä räpsyjä. Mutta eipä mulla riittäisi just nyt aika eikä energiakaan kameran opiskeluun joten näillä mennään.. Ehkäpä joskus myöhemmin.. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Raisa <3

   Aikansa kutakin. :) Kännykkäkuviakin. Pääasia,että otat kuvia ihanista jutuistasi ja jaat niitä meidän iloksi. Nyt sinulla on tärkeämpiä ajanjakajia! <3

   Itsellekin tämä valokuvaus on tämän blogin myötä tullut mukaan kuvioihin. Ja siinä sitä onkin haastetta; mukavaa, innoittavaa, uutta, minun omaa juttua, joka antaa tähän elämänvaiheeseen kivaa uutta tekemistä.

   Ollaanpa kuulolla. <3

   Poista
 10. Kyllähän netissä väistämättä törmää kiiltokuvamaisiin ja pumpulisiin kuviin, jotka eivät millään tasolla kohtaa arjen realismia. Minä ajattelen että aikuisina varmaankin osaamme erotella mikä on todellisuutta ja mikä ns.somesatua. Mutta nuorille voi olla haaste tyytyä itseensä tavallisena ihmisenä, kun netti on täynnä muokattuja kuvia täydellisistä vartaloista ja elämästä josta näytetään vain hyvä fiilis ja kaunis pinta.
  Minä katselen mielelläni kauniita kuvia ja seesteisiä tunnelmia. Niistä saa itsellensä levollisen mielen. Varsinkin luontokuvat rauhoittavat. Joskus on kiva katsella myös ihan yli vedettyä kuvia joista realismi on tosi kaukana. Täytyy sanoa että joskus liian täydelliset blogit, mitä ne sitten lienevätkin, aiheuttavat minussa ahdistuksen tunteita.Mutta kuten edellä on todettu, eihän niitä pakko ole lukea.
  Itse kuvaan paljon luonnossa ja lähiympäristössä, siinä elämänpiirissä missä arkea vietän. Haluan ottaa blogiini kauniita mutta myös ajatuksiaherättäviä kuvia. Aina ne eivät ole perinteisiä. Joskus harvoin kuvaan myös ihan raatorehellistä arkea. Ihan vain siksi että elämä nyt oikeasti on sellaista.
  Sinun blogisi on ihanan lempeä,aito ja lämminhenkinen, kauniilla kuvilla. Täällä käydessä tulee hyvälle mielelle.

  Suvi
  tuulenlaulu.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Suvi! <3
   Ihania ajatuksia niin monelta kantilta pohdittuna. Kyllä kuvien kanssa todella pitää olla tietty suodatin, että näkee siinä toden ja juurikin somesadun eron.

   Tykkään sinun kuvistasi. Luonto ja kuvat hoitavat. Luonto on ehtymätön kuvauskohde ja vaihtuva taidenäyttely. Arjessakin on paljon kaunista, mutta kyllä sitä kaaottista arkea ei halua kenellekään jakaa.

   Kiitos kauniista sanoistasi ja kannustuksesta. Niistä tulee aina hyvä mieli ja rohkeutta jatkaa tällä, omalla tyylillä. <3

   Poista
 11. Ehkä tätäkään asiaa ei pitäisi nähdä niin mustavalkoisesti. Kommentin kirjoittaja on tietyllä lailla oikeassa. Kuvakulmat ja nätit kuvat laitetaan esiin ja hyvä niin.mutta kuten Pikku-Akka totesi.jos oma maailma on harmaa ja arjen täyttää huoli monesta asiasta. Ei välttämättä jaksa nähdä sanoisinko "tällättyä"kuvia.
  Voi nousta kateus. Jos ei ole vara vaihtaa tekstiilejä yms joka sesongin mukaan jne.

  Itsekin tykkään lukea tällaisia voimaannuttavia.ideoita pursuavia blogeja.mutta voishan sen joskus laittaa kuvan sieltä kaaoksestakin., se toisi särmää😉.ihana kun me ollaan erilaisia.
  Kiitos blogistasi. Kuulolla ollaan😊
  Harakka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi Harakka! <3
   Ajattelemisen ja pohtimisen arvoisia ajatuksia olit sinäkin kirjoitellut minulle. Jokainen katsoo kuvia omasta näkökohdastaan ja tilanteestaan käsin ja sen myötä tulee myös kommentoinnitkin. Tämä on ollut huikea keskusteluketju, jonka tämä postaus sai aikaan. Tykkään! :)
   Itse olen muuten tietoisesti yrittänyt välttää sellaisia ostamis-/laittamis-postauksia. <3 Joulukappa on tullut viime vuosina vain vaihdettua! ;)

   Ihana, että sinäkin käyt täällä. Ja tiedät livenä, että kaaostakin on omaksi tarpeeksi. Muille sitä ei raski jakaa! <3

   Ollaanpa kuulolla ja kohta nähdäänkin. <3

   Poista
 12. Sinun blogi on voimaannuttava! Kauniita kuvia ja kauniita sanoja<3 saan paljon iloa, näkökulmaa arkeeni ja elämääni. Kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heli s <3

   Kiitos sanoistasi. Ne lämmittävät mieltäni ja rohkaisevat jatkamaan tämän blogin kirjoittamista tällä tavalla.

   Poista