9. maaliskuuta 2016

Talvilomalla

Talviloman keskiviikko. Puolivälissä lomaa ollaan menossa. Alkuviikosta mentiin lasten toiveiden mukaan. Maanantaina käytiin Superparkissa, joka tuntuu olevan lasten kestosuosikki. Toimintapuistoissa on liikkumisen meininkiä ja energiaa kuluu. Lapset nauttivat silmin nähden siitä, että saa täysillä kirmata ja  kisailla.  Siellä on mahdollisuus myös kokeilla mitä erilaisimpia lajeja ja toki meitä vanhempiakin haastettiin mukaan. Minäkin kävin kiipeilemässä siellä köysiverkossa ja -silloilla. Alastulo hirvitti ja totesin, että minulla on kyllä jäänyt puissa kiipeileminen ja sitä kautta saatu elämänkokemus hankkimatta.  Mutta näköjään näitä puutteita voi vielä paikata tälläkin iällä! :)

Tiistaina kylpylän pihalla näytti olevan paljon autoja ja ajateltiin, tokko sinne veteen sekaan mahtuu. Mutta mahduttiin me ja oli oikein mukava porukalla siellä "lillua". Ennemmin en oikein tykännyt näistä paikoista! Nyt kun lapset osaavat uida ja kulkea siellä itsekseen,  voi itsekin keskittyä vesijumppaamaan ja saunassa sekä porealtaassa rentoutumiseen.


Tänään oli sitten minun ja mieheni toivomuspäivä. Me halusimme käydä mökillä saunomassa. Jäin matkalla autokyydistä pois ja juoksentelin loppumatkan  lumisateessa. Ihanasti saunan piipusta nousikin jo savu, kun tulin mökkitielle. Siellä toiseksi nuorin poikamme auraili traktorilla pihaa ja teitä ja nuorimmainen  potkutteli kelkalla. Talvisia juttuja luonnon rauhassa!
 Avojaloin hilppasimme yli lumisen, hämärään kietoutuneen pihan. Vanha pihasauna ei taaskaan pettänyt meitä! Sen löyly oli jälleen kerran pehmeä ja kostea. Kiuasmakkarat maistuivat keltaisen Jaffan kanssa. Arjen kiireetön juhlahetki meidän nuorimmaisten kanssa. <3 Siellä löylyissä kerroinkin heille, miten tärkeää meille on, että he ovat mukana. Kun ostimme mökin parikymmentä vuotta sitten, meillä oli useampia mukaan lähtijöitä. Kohta kylvemme täällä tällä menolla kahden... Lunta on yllättävän vähän. 
On ihana  ajatella kevään etenemistä tästä tämän päivän mökkikauden avauksesta eteenpäin.Pelargoniat ovat talvehtineet mainiosti mökillä seitsemän asteen lämmössä.Ja vielä lomasta ja sen viettämisestä.
Lasten mukaan kaikki menivät hotellilomalle, laskettelemaan tai ulkomaille. ;)
Olemme useampaan otteeseen jutelleet näinä päivinä lomasta, siitä mitä loma on. Olen koettanut kertoa heille, että loma on sitä, ettei ole työtä ja koulua. On kiireettömiä aamuja, yhdessäoloa, mieluisien asioiden tekemistä ja välillä vain pelkkää olemista. Mielestäni lomista on viime vuosina tullut suorittamisen paineita vanhemmille ja lapsillekin. :/  Siitä on muutkin vanhemmat kirjoittaneet tämänkin loman aikaan. Lapsia jännittää, mitä kirjoitan aiheesta "Minun talvilomani" tai mitä sanon kun kaverit kysyvät missä olit talvilomalla. Tällä kertaa me vietimme lomaa kotoa käsin ja  olemme kerenneet jo tehdä aika paljon kaikkea kivaa. Ja olemme rentoutuneet yhdessä! <3

Tällaisia hajanaisia ajatuksien lentoja tässä illan kähmyssä, kun muut ovat vetäytyneet jo yöpuulle.  Varmaan  saivat "raitisilmamyrkytyksen"! <3

Talvilomaterveisin, 

Kaisu14 kommenttia:

 1. Tuommonen on just sitä nautinnollista lomaa! Mukavaa lomaviikon loppuosaakin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pikku Akka! ♡
   Iskä lähtee aamulla työmatkalle. Me jatketaan lomailua 'omin nokkinemme' täällä.

   Poista
 2. Ihanan rentouttavan kuulosta suelläkin<3 Meillä on lapset pilkkineet, hiihtäneet ja aikomus on käydä kylpylässä, kun uimahalli on remontissa.Kerktaista karobkia ja liimaa piti tuoda kirkolta- ekaluokkalainen on kova askartelemaan:)Minä ite:)olen ollut töissä ja ihan mielissään. Hyvää loppulomaa! T. Pirta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin uimahalli rempassa. Ollut jo ainakin puolitoista vuotta. Kova uupelo siitä kun viikoittain ruukattu käyttää sitä!
   Ihania juttuja teilläkin siellä.
   Ihania kevättalven päiviä sinnekin! :)

   Poista
 3. Hyviä ajatuksia lomasta ja niin tuttuja :) Ei sitä mitään kamalan ihmeellistä tarvitse, yhdessä olo ja tekeminen on juuri sitä kaikista parasta. Niin ja se tekemättömyys! Mutta varmasti varsinkin isommilla lapsilla tulee ne "kevereiden asettamat paineet" lomanviettoon. Tai ainakin ne pistää mietityttämään. Kauniita kuvia teidän mökkimailta. Varsinkin tuo eka on jotenkin niin lämpimän tuntoinen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin on loma mennyt! :) Joka päivälle jotain kivaa kehitelty tai itsestään kehkeytynyt. :)
   Tuo eka kuva on niin utuinen lumisateen ansiosta. :)
   Kiitos Eerika.

   Poista
 4. Parasta lomaa on yhdessä oleminen ilman suorituspaineita. Joskus on mukava olla ihan kotona ja tehdä pikku reissuja siitä käsin. Lomailun ei tarvitse olla mitään ihmeellistä, todellakaan. Joskus on kyllä mukava lähteäkin jonnekin. Vaikka loppujen lopuksi, samanlaista arkeahan se on lomallakin lasten kanssa, puitteet vain erilaiset.

  Kylläpä teillä on idyllisen näköinen mökkipaikka suloisine vanhoine pihapiireineen ja mökille johtavine koivukujineen kaikkineen. Kerrassaan ihastuttava! Pihasaunan löylyt ovat kyllä vertaansa vailla. Saunahetkiä aina välillä haikein mielin kaipailen entisestä kodistamme. Mukavaa loppulomaa sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kaaru ajatuksistasi lomasta. Mukava saada peilauksia omille kirjoituksille. :)

   Tuo mökin pihapiiri on meistäkin ihana! Sinne on mukava mennä aina touhuamaan.

   Poista
 5. Nyt tuli vähän kade kuvia katsellessa ja lukiessa romanttista kertomusta. Osaat hyvin kuvailla ja kirjoittaa. Itse olen joskus haaveillut mökistä, mutta ajatellut sen tuovan vaan lisätyötä, eikä aikaakaan muka olisi mökkeilyyn. Kuulostaa kyllä rentouttavalta ja kiireettömältä. Parasta oli, että olit jäänyt kyydistä pois ja kävellyt mökkitien. Kenelle tulisi mieleen? Ihana ajatus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leena, kiitos kauniista sanoistasi. Eilen tuntui kyllä, että näppis ei kulje ajatusten mukaan.

   Mökki on meille yhteinen harrastus ja latautumispaikka. Hommasimme sen aikanaan paikaksi, jonne kaupungista pääsee luonnon rauhaan. Siellä on tilaa lasten touhuille. Toki mökki ottaa aikaa ja rahaakin, mutta ne on niitä valintakysymyksiä! :)
   Kyydistä pois jääminen on oikeastaan enemmän sääntö kuin poikkeus, sillä mökille päästyäni en malta lenkille lähteä! Hyödynnän sen tilaisuuden ta sitteni lähden tuntia ennen kotiapäin juoksemaan ja nousen matkalta kyytiin! :)

   Poista
 6. Ihanalta kuulostaa teidän loma! Sitähän se parhaimmillaan on, rentoutumista ja kivaa yhdessäoloa. Minä nautin lomilla erityisesti siitä, kun ei tarvitse olla herättelemässö tai kuskaamassa ketään yhtään mihinkään!! :)

  VastaaPoista
 7. Lueskelen juttujasi taakse päin ja nyt on kyllä pakko kommentoida tähän... nimittäin tuo mökkihän on aivan ihana paikka, miten te maltatte asua kaupungissa kun tuollainen ihanuus olisi vaihtoehtona? ;) Kerta kaikkiaan mahtavan näköistä tuolla! ♥

  Lomat on meillä oikeastaan aina vietetty kotioloissa, koska muuhunkaan ei ole ollut varaa. Joskus on jotain pieniä piipahduksia jonnekin, kerran on käyty Tallinnassa ja kerran Tukholmassa... kerran Korkeasaaressa... (lapsista siis kaksi asuu jo omillaan ja kaksi kotona, nuorimmainenkin on jo kohta 15v..) Siis ihan sellasta kotona olemista vaan on meidän lomat ja minusta ihan hyvä niin. Joskus on harmittanut, kun tuntuu itestäkin, että tutut ne vaan reissaa lapsineen kaikkineen, ja lapsetkin on kertoilleet että luokkakaverit on kuka missäkin. Mutta no, ei voi mitään, meillä on näin. Tänä kesänä, kun kotona on vain kaksi lasta enää, lähdetään kolmen päivän reissuun: ajetaan eka ja kolmas päivä ja ollaan kohteessa yksi päivä ajopäivien välissä... Syystä että matkat on pitkät, ajoa on kuusi tuntia yhteen suuntaan. Hotellien hintoihin olis tämä reissu kaatunut, mutta onneksi ystäväni asuu siellä reissukohteen lähistöllä ja majoittaa meidät.

  Jatkan juttujesi lukemista... on kiva lukea mukavia blogeja ihan kokonaan, mulla onkin paljon vielä lukemista tässä sinun blogissasi! =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heli, kiitos kommentistasi. Oli oikein mukava lueskella sitä tässä kesälomalla. :)

   Tuo mökki on kyllä ympärivuotiseen käyttöön oleva vapaa-ajan asunto. Siellä voisi asuakin, mutta olisi pieni meille vakituiseen käyttöön! :)

   Toki se elämä mökilläkin on sitä samaa arkea ja arjen pyöritystä, tunteita ja tunnemyrskyjäkin, mutta onpahan välillä eri maisemat!

   Olen nähnyt paljon perheitä, joissa mennään ja tullaan kaiken aikaa, viikonloppuina ja lomilla. Väsymykseen asti. Ei sekään välttämättä onnea tuo. Tärkeintä on kuitenkin hyvä mieli ja yhdessäoleminen, aktiivinen läsnäolo. Kaikkea ei voi ostaa rahalla, eikä kaikkea voi mitata euroissa. Elämän kantavimmat elämykset syntyvät useimmiten pienissä, kodikkaissa hetkissä, kun on aikaa kuunnella ja tulla kuulluksi. Kun olemme aidosti läsnä.

   Tämä on ollut meidän valinta perheemme kanssa. Tilaa ja touhuamista 25 km säteellä.Työtä ja satsaamista sinne. Paljon kierrätettyä ja itsetehtyä. Me emme ole tehneet ulkomaanmatkoja ja Suomessakin olisi paljon nähtävää. :)

   Kaikkea hyvää Sinulle. <3 Mukava kuulla,että olet viihtynyt Tau(v)onpaikassa. Ja toki mielelläni luen kuulumisiasi ja tuntemisia täällä minun poluillani. <3

   Poista