Syysloma.
Irtiottoa työarjesta ja arjen rutiineista.
Ihanaa oleilua
kotoisan kurkihirren alla.
Aikaa tehdä mitä mieleen juolahtaa.
Muistaa vaikkapa hyvä leivontaohje...
Siksipä keitin eilen reilumman annoksen riisipuuroa; oikein sellaista parempaa puuroa pyhäksi. Kypsensin riisit pelkässä vedessä ja lopuksi lisäsin laktoositonta kuohukermaa sekä suolaa. Tänä aamuna hyödynsin puuron lopun ja leivoin luontaisesti gluteenittomia ja laktoosittomia karjalanpiirakoita yllätykseksi työstä palaavalle! <3
Gluteenittomat karjalanpiirakat (10 kpl)
1 1/4 dl vettä
2 1/2 dl Semper Karkeaa luontaisesti
gluteenitonta jauhoseosta
täyte:
1 1/4 dl puuroriisiä
4 1/2 dl vettä
1/2 tl suolaa
tai valmista riisipuuroa,
johon lisätään kananmuna kuohumisen estämiseksi
voiteluun:
sulatettua margariinia
Sekoita vesi ja jauhot keskenään reikäkauhalla; taikina saa olla melko kiinteää.
Leivo tanko ja jaa 10 osaan.
Taputtele ja kauli ohuiksi pyörylöiksi tai soikioiksi jauhotetulla pöydällä,
Lisää keskelle täyte, käännä reunat ylöspäin ja aloita rypyttämään keskikohdasta.
Paista 250 C niin, että puuroon tulee pieniä paistopilkkuja.
Voitele heti paiston jälkeen sulatetulla margariinilla.
Peitä huolellisesti, etteivät kovetu.
Nauti! :)
Leivo tanko ja jaa 10 osaan.
Taputtele ja kauli ohuiksi pyörylöiksi tai soikioiksi jauhotetulla pöydällä,
Lisää keskelle täyte, käännä reunat ylöspäin ja aloita rypyttämään keskikohdasta.
Paista 250 C niin, että puuroon tulee pieniä paistopilkkuja.
Voitele heti paiston jälkeen sulatetulla margariinilla.
Peitä huolellisesti, etteivät kovetu.
Nauti! :)
Näihin taisi tulla lisäksi rakkauden sivumaku!
-Kaisu-
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti