15. joulukuuta 2015

Suklaahöttöset -15. luukku

Kotonani käydessämme oli tarjolla 
lapsuuteni "lauantaikarkkeja" ja herkkuhetkien suklaahöttösiä.
Ihanan kotoisia murupusuja,
jotka ovat sopivan pieniä naposteltavia juhliin kuin juhliin. 
Maistuvat lapsille ja lapsenmielisille! <3


Meillä Murupusut tehtiin seuraavan ohjeen mukaan:

 250 g sulatettua kookosrasvaa
250 g tomusokeria
3 dl kaakaota
17 dl riisimuroja

Ainekset sekoitetaan keskenään ja laitetaan muffinssivuokiin.
Helppo homma pientenkin kanssa tehtäväksi!

~~~~~~~~~~

Äiti se hoksaa! <3
Tämäkin asia vei minut lapsuuden joulun tunnelmiin ja muistelemiseen!
Mummulan herkkuhetki piirsi lasteni mieleen 
yhden piirron entisten aikojen herkuista ja perinteestä!

Pitää muistaakin ostaa kookosrasvaa seuraavalla kauppareissulla! 
Ja tulipa mieleen, että ennen äiti paistoi munkit siinä rasvassa! ;)


Maanantaina makeisia,
tiistaina tikkareita,
keskiviikkona kermavaahtoa...
sunnuntaina suklaahöttösiä.

Herkkua on siinä monenlaista...

-Kaisu-

8 kommenttia:

  1. Samoja herkkuja tässä viime päivinä tosiaan nautiskeltu. :)
    Olen muuten lukenut jostain ihan vasta, että edelleen olisi terveellisempää paistaa munkit ja muut kookosrasvassa kuin ruokaöljyllä, josta kuulemma kuumennettaessa tulee erittäin epäterveellistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Herkkujen aikaa! ;)
      Nämä rasvajutut ovat mielenkiintoisia pohdittavia. Pitää melkein seuraavalla kerralla kokeilla vanhaa tapaa! :)

      Poista
  2. Nam! Just lauantaina meillä lapset teki noita...juuri tuolla äitin reseptillä.ja onhan ne hyviä! Maistuu isoille ja pienille.
    Harakka

    VastaaPoista
  3. Näitä herkkuja tytär tekee aina välillä ja kyllä ne tekevätkin kauppansa:-). Itsetehdyt joulumakeat ovat todella hyviä. Joskus olen kokeillut tehdä jotain herkkuja :-). Mukavaa tiistai päivää sinulle :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä ovat varmaan tuttuja juttuja monille! :) Omatekoiset herkut ovat aina hyviä.
      Kiitos Kanneli! < 3

      Poista
  4. Näitä on helppo lasten itsekin tehdä. Ja maistuu kyllä kaikille! :)

    VastaaPoista