Leivoin, leivoin leipäsiä.
Pitkästä aikaa leivontapostaus,
sillä minulla jää kovin vähäiseksi nykyään leipomiset.
"Ennen vanhaan" leivoin viikottain satsin sämpylöitä
ja pullaakin tuon tuosta.
Nykyään meillä on enemmän tilausta gluteenittomalle leivälle,
jota leivonkin viikottain.
Yleensä se hoituu vanhalla tutulla ohjeella,
josta ei ole enää paljon kerrottavaa.
Välillä on kiva kokeilla jotakin uutta reseptiä ja jauhoakin.
Tämä uusi Bread mix -jauhoseos tuli meille ihan vahingossa;
laatikko oli ollut varmaankin karkeiden Semper jauhojen kohdalla
ja epähuomiossa tullut ostoksiin.
Välillä käy näinkin ja hyvä niin!
Jauho oli nimittäin hyvä virheostos,
johon tykästyimme.
Tästä tulee niin näppärästi, ilman vaivaamista
maistuvaista vaaleaa gluteenitonta leipää,
joka kohoaa kivasti ja on rakenteeltaan kuin normileipä.
Laatikossa on ohje pakkauksen jauhomäärälle.
Leivoin eilen kaksi satsia,
josta tuli neljä pyöreää, matalaa leipää.
Puolikkaan hiivan sijasta laitoin yhden kuivahiivan.
Paistoaikaa vähän lisäsin,
koska tykkäämme molemmat rapeasta kuoresta.
Vastaleivottu leipä on aina makuelämys.
Yksi leipä puolittui lämpimäismaisteluina iltakahvilla.
Loput leivät pilkoin annospaloihin.
Niitä on kätevä sulattaa pakkasesta tarpeen mukaan.
Leivotko sinä leipiä, tavallisia tai gluteenittomia?
Oletko kokeillut näitä Bread mix -jauhoja?
Jos innostut kokeilemaan,
olisi kiva kuulla miltä leipä maistui!
Pst. Tämä ei ole maksettu mainos,
vaan tykkäys tälle leipäjauholle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti