14. maaliskuuta 2019

Kuohkea marjapiirakka


Perjantai on pullapäivä työpaikalla
ja huomenna on minun vuoroni viedä tiimimme aamukahville 
jotakin pientä "kahvileipää".


Tein pitkästä aikaa 90-luvulla Maa- ja kotitalousnaisten kurssilta 
saamani reseptin mukaan marjapiirakkaa.
Tämä on sellainen nopeasti pyöräytettävä piirakka,
johon saa erilaisilla marjoilla ja  esim. omenalla  mukavia makuvivahteita.


Piirakan ohje: 
4 kananmunaa
4 dl sokeria
2,5 dl ruokaöljyä
6,5 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhoja
2 tl vanilliinisokeria
2 dl maitoa tai omena-, appelsiini- tm. hedelmämehua


1. Munat ja sokeri sekoitetaan.
2. Lisätään ruokaöljy sekoittaen.
3. Jauhot sekoitetaan keskenään ja lisätään taikinaan.
4. Viimeksi lisätään neste.
5. Levitetään uunipeltille. 
6. Pinnalle ripotellaan litra marjoja tai esim. raastettua omenaa.
7. Paistetaan 200 asteessa 30 minuuttia 
8. Nautitaan sinämoineen tai kermavaahdon, vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa. 



Tällä kertaa laitoin piirakkaan mustikoita ja mauksi pieniä hippuja Tau(v)onpaikan vadelmaa.
Piirakka kohosi hyvin!


Se on jännä juttu,
miten jotkut reseptit jäävät välillä tyystin unholaan.
Vai onko sitä tullut käytettyä aikanaan niin ahkerasti,
että on tullut kyllästyminen ja sitä myöten ohje on siirtynyt sivuun.

Oli niin tai näin, 
tämä ohje on kuitenkin  helppo
ja tällä saa nopsaan herkullista marjaisaa tarjottavaa pöytään.
Tykkään tuosta ruokaöljystä;
se tuo keveyttä ja pehmeyttä piirakkaan.


Nyt kun  pakkasessa on vielä marjoja jemmassa
pitääkin hyödyntää niitä kevättalven leipomisissa.

Ehkäpä teen huomenna pellillisen kotiväenkin herkuteltavaksi
ja vierasvaraksi!

Marjapiirakan tuoksua Sinulle!

Kaisu





8 kommenttia:

  1. Herkullisen näköistä, piirakka pellillä kätevä tapa saada hyvää helposti ja nopeasti. Itse käytän hyvin paljon o!iiviöljyä leipomiseen, sitä on omasta takaa, tiikerikakkukin ja sen muunnelmat ovat pehmeitä kuin pumpuli. Tosiaan reseptejä jää unohduksiin, välillä selailen kansioita että muistaisin kokeilla jotain mistä on pidetty aikoinaan. Irmeli

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pellillä tekeminen on tosiaan tehokasta!🤗 Juuri tein uuden satsin, kun tulee vieraita illalla ja viikonloppuna.
      Oliiviöljy tiikerinkakussa. 😊 Ajatus houkuttelee kokeilemaan sitä.
      Pitääpä minunkin selata noita vanhoja reseptejä. Yksi jäikin jo eilen mielen päälle!🤗

      Poista
  2. Hei Kaisu! Löysin sattumalta blogiisi. Täällä onkin kivaa luettavaa.
    Tuota piirakkaa pitää kokeilla, kun marjoja vielä hiukan on pakkasessa. Rakastan tuollaisia yksinkertaisia ohjeita, joissa ainekset vain sekoitellaan.
    Tervetuloa vierailulle minunkin blogiin Myrskyluodolle!
    Oikein mukavaa maaliskuista viikonloppua Sinulle 💕 T Maija myrskyluodolle@gmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Maija ja tervetuloa Tau(v)onpaikkaan!💕 Toivottavasti tykkäät käydä täällä jatkossakin!
      Yksinkertaisia reseptejä tulee kyllä hyödynnettyä arjessa eniten. Sekoita ja kaada pellille on huippu ohje!😉

      Poista
  3. Vähän samantapaisella ohjeella on tehty minun lapsuudenkodissa marja- ja omppupiirakat. Välillä tulee itselläkin leivottua sillä samaisella ohjeella. Herkullisen näköinen piirakka ja ihanan mustikkainen 😋

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laitoin mustikoita reilulla kädellä, että olisi nimensä mukainen!💙
      Peruspiirakkaohje lienee tämä, mutta minulle tuttu vasta tuolta kurssilta. Tein tällä paljon välipalajuttuja aikanaan täytteitä ja jauhoja muunnellen. 🤗

      Poista
  4. Kokeile vain oliiviöljyä tiikerikakkuun. Munat ja sokeri hyväksi vaahdoksi, sitten voin määrä oliiviöljyä, käy toki muukin hyvä öljy, maitoa, jauhot, joista sata grammaa grahamjauhoja, leivinjauheen kanssa. Ja loppu siihen tavalliseen tapaan kaakaojauheen kanssa.
    Taatusta reseptistä on itselläni monia muunnelmia: kahvikakku, appelsiini- tai sitruunakakku, kookoskakku tai hedelmäkakku. Ja voi siitä laittaa muffinssejakin. Hyvää leipomista. Irmeli

    VastaaPoista