29. maaliskuuta 2017

Persikka-rahkapiirakka - jotain keltaista

Kevätauringon myötä kaipaan aina kotiin jotain keltaista.
Pieneksi hetkeksi,
maalis-huhtikuun ajaksi,
pääsiäistunnelmien luomiseen.

Lasten mielestä keltainen on auringon väri.
Tai auringonvärinen.
Keltainen on pirteyttä, elämänvoimaa,
kevään iloa pursuava väri.
Voimaannuttava, piristävä.

Viikko sitten laitoin keltaista pikkuriikkisia annoksia sinne ja tänne;
keittiön kappa, tetenarsissit, tuolinpäällinen, tyynyt. pupuja.


Tänään oli taas aivan ihana aurinkopäivä.
Minun teki mieli leipoa jotain herkkua,
johon tyttäreni keksi vinkin;
tee sitä yhtä persikkarahkapiirakkaa.
Jotain keltaistahan siinäkin on,
keväistä,
pääsiäistä.

Leipasin piirakan itselleni uudella reseptillä, joka löytyi Ohrakas -esitteestä.
Korvasin ohjeen ananaksen persikalla,
vehnäjauhot Semperin karkeilla gluteenittomilla jauhoilla 
sekä ohrakkaan perunajauholla. :)


Rahkapiirakka

100 g margariinia
1 dl sokeria
1 muna
1,5 dl vehnäjauhoja
1 dl ohrakasta
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
1 tlk rahkaa
1 tlk (184 g) ananamurskaa
0,5 dl kevytkermaa
2 rkl ohrakasta
0,5 dl sokeria
1 muna
koristeeksi mantelirouhetta

Margariini ja sokeri vatkataan vaahdoksi.
Lisätään kananmuna hyvin vatkaten.
Joukkoon sekoitetaan kuivat aineet.

Levitetään matalaan vuokaan (halkaisijaltaan 27 cm).
Sekoitetaan täytteen ainekset keskenään ja kaadetaan pohjan päälle.
Pinnalle mantelirouhetta.
Kypsennetään 30 min 200 asteessa. 
~~~~~~~~~~~~~~~


Piirakka nautittiin arki-illan herkuksi.

Arvosanat kotiraadilta kahvikupposen äärellä:
5/5
Hyvä
Niin hyvä, että vois ottaa lisää! 


Ja hyvää se oli!
Nuo mantelirouheet antoivat oman makunsa ja koristivat päällisen kivasti.

Pääsiäiseksi taidamme tehdä tätä uudelleen.

Mukavaa keskiviikkoiltaa!


-Kaisu-








7 kommenttia:

  1. Näyttää ihanan pehmeälle ja makealle! Nam! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juurikin pehmeää se oli. ☺ Minusta gluteenittomista jauhoista tulee aina jollakin tapaa makoisampi!

      Poista
  2. Kyllä on niin herkullisen näköistä 💛 Keväisen kauniit kuvat 😍

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kanneli. <3 Kevättä, kevättä! ;)

      Poista
  3. Ei voi olla kokeilematta,kuin keväisen herkullisen näköistä. Mantelirouhe näyttää pukevan hyvin. Menisiköhän pakkasessa miksikään jos leipois vierasvaraksi asti. Kiitos Kaisu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jotenkin rahka kuuluu pääsiäiseen! Tämä on keväinen herkku. 💛
      Minä laitoin loput pakkaseen. Uskon, ettei moiti sitä! 😊

      Kokeilemisen intoa ja iloa Sinulle! 👌

      Poista
  4. Herkullisen näköinen piirakka!😊

    VastaaPoista