Herkutin kotiväkeäni tänään puolipaksulla hiivaleivällä,
Tämän leivän valmistus aloitetaan jo leipomispäivää edeltävänä iltana,
jolloin tehdään taikinan juuri ns.kylmäraski jääkaappiin.
Puolipaksu hiivaleipä (3-4 kpl)
Kylmäraski:
7 dl viileää vettä
4 dl kaurahiutaleita
4 dl hiivaleipäjauhoja
5 g hiivaa
Sekoita viileään veteen hiutaleet, jauhot ja hiiva.
Peitä astia kannella ja laita se jääkaappiin 12 tunniksi.
Lisää seuraavana aamuna
3 dl vettä
45 g hiivaa
4 dl ruisjauhoja
n. 1 litra hiivaleipäjauhoja
1 rkl suolaa
Lisää raskiin lämpimään veteen sekoitettu hiiva ja ruisjauhot.
Sekoita joukkoon suola ja hiivaleipäjauhoja niin paljon,
että taikina on pehmeää, mutta leivottavaa.
Anna taikinan kohota liinalla peitettynä kooltaan kaksinkertaiseksi.
Leivo taikinasta 3-4 leipää ja kohta ne leivinliinan alla.
Pistele leivät ja paista 200-225 asteessa 20-30 minuuttia.
Jäähdytä leivät liinalla peitettynä.
Tätä reseptiä voisinkin taas välillä ns.muutteeksi käyttää.
Tuli myös mieleen, josko kokeilisin reseptiä myös gluteenittomilla jauhoilla,
Tänään on vapun aatto.
Lumihiutaleita satelee ja aurinko paistaa.
Sää ei ole vielä kovin keväinen.
Lumihiutaleita satelee ja aurinko paistaa.
Sää ei ole vielä kovin keväinen.
Perinteiden mukaan meillä on munkkeja ja simaa,
mutta ensimmäistä kertaa taitaa jäädä ilmapallot puhaltamatta.
Toivottelen Sinulle kevään juhlan iloa
ja lämpeneviä päiviä !
-Kaisu-
-Kaisu-