Vuorossa arkista puuropäivitystä
ja puurovinkkiä!
Minulla teki nimittäin mieli mannapuuroa.
Ja kun talossa on yksi gluteeniton sekä vehnätön,
keitin sentapaisen puuron karkeista riisijauhoista.
Puuro maistui voisilmän kanssa yhtä herkulliselta kuin mannapuuro,
lapsuutemme herkku ja arkiruoka.
Ja muisteltiinpa siinä sitten,
että ennen kotona saattoi olla ruoka-aikaan tarjolla
ohraryyni- ja ohrajauhopuuroa,
ruispuuroa,
talkkunaa,
puolukkapuuroa mannaryyneistä ja ruisjauhoista,
makaroonivelliä,
pinaattivelliä
ja toki kaurapuuroakin.
Minkälaisia puuromuistoja sinulla on?
Onko puuro sinulle maullaan?
Oletko sinä kokeillut näitä riisijauhoja mannaryynien sijaan?
:D Justiinsa tänään syötiin koulussa ohrasuurimopuuroa ruusunmarjasopan kanssa ja kotona päivälliseksi sunnuntaista riisipuuroa lämmitettynä ja mansikkaviinimarjasoppaa oli lisukkeena. Meillä syödään puuroja monta kertaa viikossa - mutta ei aamuisin.
VastaaPoistaKeittäjät ovat kertoneet, että ohrasuurimopuuro ja mansikka kiisseli on koululaisten ja päiväkotilaisten lemppariruokaa. :) Hyvä niin, että sitä tarjotaan heille. Ohrapuuron hauduttaminen, kun ei taida olla enää niin tavallista kodeissa.
PoistaMeilläkään ei ole aamupuuro perinnettä, mutta puuroja syödään keitellään muuten. Varsinkin riisipuuroa.
Puuro on kyllä hyvää, mutta aamuisin en tykkää sitä syödä :)
VastaaPoistaNäin tosi moni kokee. :) Ei ihme, jos päiväkodissakin pienillä puuro saattaa "pyöriä" lautasella.
PoistaRiisijauhoja en ole kokeillut, mutta lapsuuden aikaiset aamupuurot tuovat mukavia muistoja. Kotona laitettiin taatelipuuroa: ruispuuroa johon pilkottiin paketillinen kivettömiä taateleita. Sitten oli leipäpuuro, vanhasta leivästä, sai lisämakua appelsiinimehusta. Kaurapuuro maistui ja maistuu vieläkin. Ja kyllä välimerellä hautuu edelleen ohraryynipuuro puolukkamehuun. Vanhoja reseptejä jotka ruokana ovat edelleen nykyaikaisia. Irmeli
VastaaPoistaMinulla muuten unohtui listastani juurikin tuo leipäpuuro tai leipäpaisti, jota isä keitteli usein,jos hänellä oli keittovastuu. Saan sen tuoksumuiston mieleen vieläkin, mutta en ole sitä kyllä keitellyt.
PoistaTuo puolukkamehuun keitettävä ohraryynipuuro kuullostaa mielenkiintoiselta.
Lapsuudessani syötiin paljon ruismarjapuuroa. Nam! Tuota puolukkaista puuroa äiti keitti usein.Samoin leipäkeitto maistui. Meillä syödään puuroja monesti päivällisellä. Riisipuuro suosituin. T.Pirta
VastaaPoistaRuismarjapuuro on kyllä niin namskis.<3
PoistaTulipa mieleen ruokailu ekaluokalta, kun oli juurikin tuota puuroa, lauantaimakkaraa puolen sentin siivu näkkärillä ja kylmää maitoa punaisessa muovimukissa. Ne yhdessä oli herkkuhetki.
Ja kotonakin sitä äiti keitteli. Riisipuuro nyt syödyin, tykätyin. Ja yksi oli unohtunut listoilta; helmivelli, joka on perunasuurimoista.
Uskaltaiskohan kokeilla? Lapsuudessa tuli liikaakin syötyä kaurapuuroa ja näin vähän varttuneempana ei se enää kuulu supersuosikkeihin. Joskus kun löytää supertekijän kaurapuurolle, jollainen meillä on keski-Suomessa,niin sitä ei voi vastustaa mansikkasurvoksen ja voinokareen, namm kanssa. Mannapuuroa tuli vain koulussa syötyä mehukeiton kanssa joten sekin kuuluu niihin pakkoruokiin. Riisipuuro on ainoa puuro mitä voisi syödä vaikka joka päivä. Haudutuskattila on siinä puuhassa maailman paras vekotin. Mutta lupaan kokeilla niitä riisijauhoja, kiitos sinulle ja pirteitä helmikuun päiviä.
VastaaPoistaKaisa, peukku sinulle, kun rohkeasti lähdet kokeilemaan. Kerropa sitten, tykkäsitkö! :)
PoistaJa noista samoista jauhoista saat myös makoisan vispipuuron!
Monet ovat kyllästyneet ja kyllästetty puurolla. Mieheni sanoo puonneensa pienenä vispipuurokippoon korviaan myöten ja ei enää sitä suuhunsa laita.
Meidän isä teki meille lapsille ihan parasta makaroonivelliä!
VastaaPoistaKaurapuuro aamuisin tai illalla on ihanaa, voisilmällä tai käsillä mustikoilla ja mansikkasoseella höystettynä:)
VastaaPoistaRiisipuuro puuroista silti ykkönen.
Hauska juttu tuo että puonnut vispipuurokippoon😄
-heli