Jouluun kuuluu monenlaiset herkut,
pienemmät ja isommat leivonnaiset.
Minua pyydettiin paljastamaan herkullinen pikkuleipäreseptini
ja mieluusti sen teen.
Leipaisin illalla yhden satsin näitä Isoäidin pikkuleipiä,
joiden tekeminen on nopeaa ja näppärää.
Ja maku on kohdillaan, kun leipoo voihin! ;)
Tein tämän satsin eka kertaa gluteenittomana versiona Semperin jauhoilla
ja lopputulos oli onnistunut.
Isoäidin suklaaleivät
200 g voita tai margariiniä
1 dl sokeria
1 kananmuna
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria
n, 4,5-5 dl vehnäjauhoja( tai Semperin gluteenitonta jauhoa)
Pinnalle kanamunaa, mantelia, raesokeria
1.Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmuna.
2.Sekoita keskenään kaakaojauhe, leivinjauhe, vanilliinisokeri ja jauhot. Lisää ne taikinaan.
3. Pyörittele taikinasta reilun sormen paksuisia tankoja suoraan leivinpaperille.
Jätä tankojen väliin leviämisvara.
Paina tankoja vähän matalammaksi, voitele ja sirottele pinnalle sokeria ja halutessasi myös mantelia.
4. Paista 200 asteessa 12-15 minuuttia.
5. Leikkaa kypstä tangot heti kuumina vinoiksi viipaleiksi.
Anna "olestua" hetken!
Pursotettavat vaniljavannikkeet ovat myös
minun suosikkejani ja ne ovat lapsille mieluisia.
Täytyy todeta, että nykyään tulee vaan tosi harvoin tehtyä pikkuleipiä.
Pipareita leivomme nykyään jouluksi ostotaikinasta vain tuoksun verran.
"Ennen vanhaan" joulun pikkuleipätarjontaani kuuluivat
piparien lisäksi vaaleat pikkuleivät sekä joskus myös serinakakut.
Niin makumaailmat muuttuvat herkkujen maailmassakin
ja niin sitä oppii olemaan leipomatta herkkuja. <3
Nämä pikkuleivät sulivat kyllä suuhuni ja lautanen tyhjenee hyvää tahtia. ;)
💓
Tämä resepti löytyy kirjasta
Suuri Leivontakirja
Kotilieden parhaat leivonnaiset
jonka Äitini on signeerannut minulle
jouluna 1991 sanojen
"Kaisulle riemukkaita leipomishetkiä" kera!
💓
Riemukkaita leipomishetkiä toivon sinullekin
vaikkapa tämän reseptin kera!
Kiitos reseptistä. Teen noita 😊Koululaisten tultua kotiin leivomme pipareita. Taikina on ässehtimässä. Riemullisia hetkiä sinullekin ❣T. Pirta
VastaaPoistaOlipa ihana saada innostunutta viestiä heti aamutuimaan. <3
PoistaJa sana ässehtiä tuntui niin tutulta. Siellä se taikina tekeytyy ja odottaa leipojia.
Tämä aika on niin riemullista ja nämä pienet viestit;
ne riemastuttavat minua. <3
Ässehtiä on niin hyvä sana. Minä taidan seuraavaksi lähteä kässehtimään kohti käsityöluokkaa. :D T. Pikku Akka :)
PoistaSuomen kieli on kyllä niin rikasta, että ei ihme jos muualta tulleiden on sitä vaikea oppia. Murteet ja taivutukset, sijamuodot siihen sitten vielä lisäksi! :)
PoistaPikku Akka <3 tämä postaus oli sinun toiveestasi. <3
Rikas kieli on aarteemme!🧡🧡🧡T.Pirta
PoistaKiitos! Taidan testata heti tänään. <3
VastaaPoistaIhana lukea näitä innostuksen sanoja. <3
PoistaToivottavasti riemastut näistä!
Tämä kommentti oli minulta. Tuli tuollaisena Unknown-tyyppinä, kun työpaikan koneella kommentoin ja olin kirjautuneena ihan eri tyyppinä. :D En ehtinyt vielä tänään leipoa, mutta jospa huomenna. :)
PoistaNäitä teen. Taas tuli uusi sana satakuntalaiselle. Meillä taikina tekkeentyy.
VastaaPoistaKiva, että sinäkin innostuit tästä reseptistä. Ohje on leivontakirjan mukaan alkujaan arkkipiispatar Aune Simojoelta.
PoistaAina oppii uutta. Tekkeytyy, ässehtii, olestuu, valmistuu paikallaan ollessaan. Mielenkiintoisia ja kuvaavia kaikki verbit. <3