Hupsista heikkaa miten nopeasti viikko jälleen vierähti
ja ollaan taas viikonlopussa.
Kävin heti töiden jälkeen hiihtolenkillä tuulettamassa päätäni
ja nauttimassa niin ihanasta aurinkopäivästä.
Hän oli keittänyt sillä aikaa iltaruoaksi muusia.
Sitä jäi kattilan pohjaan muutaman desin verran
ja sain inspiksen leipoa pienen annoksen rieskoja.
Gluteenittomia.
Olen viime kertoina käyttänyt rieskoissamme pienen määrän tattarihiutaleita,
jotka antavat mielestäni leipiin väriä ja ruokaisen maun.
Pyöräytin reikäkauhalla muusin ja hiutaleiden lisäksi taikinaan
kananmunan ja Semperin karkeita jauhoja.
Tämä on sellaista sormituntuma touhua,
mutta tekemällä oppii laittamaan soppelisti jauhoja taikinaan.
Mieluummin vähemmän kuin liikaa,
koska rieskoja pyöritellessä käytetään myös jauhoja
Nämä leipomakuvat ovat edellisestä ruokahävikkileivonnasta,
jossa tein gluteenittomia rieskoja riisipuurojämästä,
tattarihiutaleista ja Semperin jauhoista.
Nekin olivat oikeinkin maistuvaisia.
Välillä tuleekin tehtyä tietoisesti reilumpia puuro- ja muusiannoksia,
että saa sitten tehdä rieskoja lämpimäisleivän kaipuuseen.
Paistan rieskat 250 asteessa 12 minuutin ajan.
Hän tykkää, että niissä on väriä ja vähän saa olla kuulema rapeuttakin.
Kirppislöytö,
uusi käsinpainettu leivinliina
pääsi pesun jäljestä käyttöön.
Siihen on kirjoitettu:
Leivon, leivon leipäsiä,
makoisia, maitoisia.
Näistä pienistä pikaisista leipomuksista tulee monella tapaa hyvä mieli.
Nämä hoituu nopeasti ja näppärästi,
kotona tuoksuu sitten ihanasti,
kotiväki on mielissään tuoreesta leivästä,
ja ruoantähteet tulevat hyötykäyttöön.
Normirieskoihin laitettaisiin ohrajauhojen lisäksi vehnää,
mutta tavallisia rieskoja meillä tulee nykyään harvoin enää tehtyä.
Mitä ruokajämiä sinä olet hoksannut käyttää rieskoihin?
Porkkanaraaste ja lastikosta jäänyt porkkanasose.
VastaaPoistaNo niinpä. Sämpylöihin olen näitä laittanut, mutta nehän sopivat toki rieskoihinkin. Kiitos hoksautuksesta, Talvikki! <3
PoistaIhanan kotoinen postaus, Kaisu! Melkein tuoksukin tulvahti tänne saakka ♡
VastaaPoistaTuo löytämäsi leivinliina on kaunis ja nostalginen. Mummilla oli samanlainen, jossa teksti oli kirjottu punaisella. Vieläkin, kun näen sellaisen jossain, moni ihana muisto käy mielessä, niin kuin nytkin tuon sinun liinasi nähtyäni. ♡
Riisipuuroon tehdyt rieskat kuulostavat kokeilemisen arvoiselta. Usein tulee tehtyä niitä vain perunamuusin tai kaurapuuron tähteeseen, vaikka vaihtoehtoja olisi varmasti "pilvin pimein". Söin joskus jossain bataatti-porkkanasoseeseen tehtyjä rieskasia, jotka olivat maistuvaisia nekin.
Nostalgiaa tämä liina huokui minullekin. Nämä kankaanpainantaliinat taitavat olla 80- ja 90 -luvun tuotteita ja tuo kirppisliina toi mieleeni monenlaisia muistoja ko.tavalla tehdyistä tuotteista.
PoistaNuo riisipuurorieskat bongasin joulunaikaan jostakin lehdestä. Nämä leivontajutut ovat kyllä pitkälle mallioppimista, hoksauksia, kokeiluja tai mukavia löytöjä mediasta. Hyvä niin!
Ihana, kun kävit täällä ja jätit terkkuja. <3