"Herkkua on siinä monenlaista,
kuiske kuuluu miltä ruoka maistuu..."
Ja ruoan jälkeen vielä ihana herkullinen jälkiruoka,
vaikkapa tämä kermainen vanukas.
Suosittelen!
Kokeilimme ennen häitä muutamia ohjeita,
mutta ylivoimaisesti parhain oli tämä
"joulun ihanin jälkiruoka" - postauksen mukaan tehty vanukas,
italialaista alkuperää oleva kermainen pannacotta.
Ohjeessa ollut maustamaton jogurtti toi vanukkaaseen raikkautta ja pehmeyttä,
johon tykästyimme tyttäreni kanssa.
Ja toki muihinkin tykötarpeisiin, joista ei energiaa puutu.
Piparin muruset ja joulunpunaiset puolukat tekivät annoksesta jouluisen ja juhlavan.
Edellisissä häissämme pannacotan päällä oli kerros lakkakiisseliä ja
se oli silloin keväisen kaunis jälkiruoka-annos.
Kokeilimme myös hyytelösokerilla sakeutettua pannacottaa,
mutta se oli kyllä liian makeaa meidän makuun.
Pannacottaa voi tehdä myös helpomman kautta jälkiruokajauheesta.
Oletko sinä tehnyt tätä herkkua?
Nämä maistiaisannokset ovat näissä kuvien maistiaiskattauksissa isoissa laseissa.
Ennen häitä etsimme sellaisia
pieniä, kertakäyttöisiä jälkiruoka-astioita,
sillä tätä herkkua riittää pieni annos ruokailijaa kohden,
muttemme löytäneet täältä kaupoista.
Lopultahan häiden ruokatarjoilusuunnitelmatkin menivät uusiksi.
Jouluateria ja pannacottajälkkärit otettiin lopulta pitopalvelusta.
Samalla ratkesi jälkiruoka-astiaprobleema.
Asioilla on tapana järjestyä, tavalla tai toisella.
Jospa tytär herkuttaisi meitä joulun pyhinä pannacotalla.
tällä herkullisella, juhlavalla jälkkärillä.
Minulla ainakin tekisi mieli!
😋
On varmasti herkullista! Pitääpä joskus testata. :) Puolukka on kyllä niin hyvä raikastaja makeisiin herkkuihin.
VastaaPoista