11. toukokuuta 2017

Vadelmatäytteinen suklaakakku


Mukava joukko lukijoita näyttää käyvän  täällä Tau(v)onpaikassa päivittäin.
Kiitos piipahtamisista ja viivähtämisistä!
Siitä ilosta ja kevään sekä  juhlamielen  innoittamana
 haluaisin tarjota teille kaikille kakkukahvit! <3


Mutta kun en voi kestitä teitä,
kädenojennuksena laitan tämän kakkupohjan ohjeen linkin
ja täytevaihtoehdon teille. <3

~~~~~~~~~~


Teimme häihin niin tavalliset kuin gluteenittomatkin suklaakakkupohjat
Kinuskikissan Mehevä suklaakakkupohja ohjeella. 


Tuo Kinuskikissan vinkki kietaista märät  pyyheliinakaistaleet vuoan ympärille oli hyvä niksi; 
pohja kohosi tasaisesti!

Vadelmatäytteeseen tulee: 
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl kermaa
150 g vadelmia
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
5 liivatelehteä
0,5 dl vettä

Päällinen:
120 g suklaata
3/4 kermaa
nokare voita

Kerma kuumennetaan kiehumispisteeseen (ei kiehuteta).
Kattila otetaan pois levyltä ja kermaan lisätään paloiteltu suklaa.
Lopuksi voinokare sekoitetaan sekaan ja seos valutetaan kakun päälle.

~~~~~~~~~~

Tein myös maidottoman ja gluteenittoman kakun.
Käytin siihen kakkupohjaan soijamaitoa ja Semperin jauhoja.

Maidottomia tuotteita löytyy kivasti.
Täytteeseen laitoin Alpron Cuisine soya vispautuvan kerman.
Eka kertaa kokeilin maidotonta tuorejuustoa täytteeseen.
Eroa en oikeastaan huomannut,
niin hyvä tuote se oli! 
Päälle maidottomaan tuli Brumbergin tummasta suklaasta.

Minusta kakku on täyteläisen mehevä ja suussa sulava.
Maku oli entisestään parantunut,  
kun kakku `oli tekeytynyt' jääkaapissa juhlien jälkeen.

Tätä nautiskelin eilen
ja lupasin tämän ohjeen jakaa.
Kokeilemisen ja nauttimisen iloa
toivottelen Sinulle!

~~Kaisu~~





3 kommenttia:

  1. Kiitos kakusta! Sinulla on niin mukava tunnelma täällä, että mieli lepää aina täällä vieraillessa:)

    VastaaPoista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  3. Herkullisen näköinen kakku kyllä, ihan vesi herahtaa kielelle :) Tuo kinuskikissan mehevä suklaakakkupohja on aivan verraton. Itekin olen sillä ohjeella monet kakut leiponut. Ihanaa viikonloppua!

    VastaaPoista