13. toukokuuta 2015

Gluteenittomia verilättyjä

Joskus tuntuu, että ruokalista toistaa itseään ja siihen ei keksi mitään vaihtelua.
Tänään minulla teki mieli kotoisia verilättyjä.
Pakasteessa oli jemmassa veripullo.
Tein siitä gluteenittomia verilättyjä, 
jotta miehenikin voi niitä syödä.

Verilättyjen tekeminen on yllättävän näppärä homma. Pullon kyljessä on hyvä ohje.  


Käytin 4 dl Semperin karkeita jauhoja ohjeen ruisjauhojen sijasta. 
Sipuli antaa oivan maun. Tupperwaren pieni, tehokas silppuri tekee tasaista seosta. 
Sihtikurkuinkaan ei huomannut sipuleita lätyissä! :)



Juuri paistettu verilätty puolukkasurvoksen kanssa maistui niin hyvältä. 
Tästä annoksesta tuli kymmenen isoa lättyä. 
Samasta satsista tuli maistuvaista koko perheelle!

Näillä eväillä jaksetaan.
Ulkona tulee vettä kuin aisaa.
Tänään menee sisähommiksi.


6 kommenttia:

  1. Kiitos vinkistä, tuota pitää kokeilla.
    Mukava blogi sinulla :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Vuokko kannustavasta kommentista. Ja ihana juttu, jos sait inspiksen lättyjen tekoon. :)

      Poista
  2. Eipä olekaan vuosikausiin tullut syötyä kotona tehtyjä verilättyjä. Äitini niitä aikoinaan teki, mutta itse en ole vielä kokeillut. Gluteenittomia lättyjä olen tehnyt useinkin ja hyviä ovat:-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näitä unohduksissa olevia herkkuja pulpahtaa aina esiin! :)
      Gluteenittomat versiot ovat kyllä hyvän makuisia! Joskus jopa parempiakin! :)

      Poista
  3. Tulipa tästä 80-luvun lapsuusmuistot mieleen, äiti teki yleensä ite veriletut. Meidän lapset eivät ole tämmöisten tekoa nähneet, saattaisi olla ihmettä kerrakseen! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämmöistä se on, että monet entiset ruoat voivat unohtua. Mukava joskus jotakin yrittää elvyttää! Ihmeesti lätyt tekivät kauppansa! :)

      Poista